Šport > Zimski športi
7702 ogledov

Hud udarec za najboljšega skakalca vseh časov

zlati orel novoletna turneja Epa
Schlierenzauer je ostal pred vrati avstrijske reprezentance.

Strokovno vodstvo avstrijske reprezentance v smučarskih skokih v moštvo, ki bo severne sosede Slovenije predstavljalo na prvih dveh postajah novoletne turneje v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu, ni povabilo dvakratnega zmagovalca turneje štirih skakalnic Gregorja Schlierenzauerja, sta danes poročali tiskovni agenciji dpa in APA.

Schlierenzauer je rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu s 53 najvišjimi mesti, vendar se je v zadnjih letih boril s formo in rednim mestom v reprezentanci in je bil med avstrijskimi skakalci, ki so nedavno zboleli za novim koronavirusom. Do zdaj so si že vsi opomogli.

Schlierenzauer Innsbruck novoletna turneja Bergisel svetovni pokal | Avtor: EPA EPA

Zmagovalec novoletne turneje štirih skakalnic v letih 2012 in 2013 ni v celoti odpisan. Morda bodo 30-letnega asa, ki je velika kristalna globusa za skupno zmago v seštevku svetovnega pokala osvojil v letih 2009 in 2013, vključili v reprezentanco za domači tekmi v Innsbrucku 3. januarja in v Bischofshofnu 6. januarja.

Schlierenzauer je najuspešnejši skakalec v svetovnem pokalu smučarjev skakalcev, a je zadnjo posamično zmago vpisal pred šestimi leti v Lillehammerju.

Več zmag ima le japonska predstavnica v ženskih smučarskih skokih Sara Takanashi, ki jih je do 9. marca letos zbrala 57.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice