Šport > Zimske olimpijske igre 2018
271 ogledov

Nastop na OI označil za čudež

Michael Christian Martinez
Kljub nedavni upokojitvi je filipinski drsalec nastopil v Pyeongchangu.

Kljub upokojitvi pred tremi tedni je filipinski pionir v umetnostnem drsanju Michael Christian Martinez vseeno nastopil na olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Po kratkem programu je pristal na zadnjem mestu, a je zadovoljen, saj so mu uspeli nekateri zahtevni skoki, za katere drsalci običajno potrebujejo kar nekaj časa, da jih ponovno osvojijo.

Martinez je na olimpijskih igrah nastopil le tri tedne potem, ko se je ponovno aktiviral po naznanitvi upokojitve. Enaindvajsetletnik je z nastopom v Sočiju leta 2014 postal prvi filipinski športnik, ki je nastopil na zimskih olimpijskih igrah.

V kvalifikacijah za tokratne igre mu je sprva slabo kazalo. "V kvalifikacijskem izboru v Nemčiji sem bil šesti od sedmih. Takrat sem si dejal, da je čas, da odložim drsalke in končam," je dejal. A mu je filipinski olimpijski komite po dveh tednih in pol po upokojitvi sporočil, da se je vseeno uvrstil na olimpijske igre.

Kljub temu, da Martinez ne bo osvojil kolajne v Pyeongchangu in se je uvrstil na zadnje mesto v kratkem programu, je vseeno presenetil samega sebe. "Ni mi jasno, kako mi je uspelo izvesti vse te skoke. Običajno trajata dva ali trije meseci, preden jih spet lahko izvedeš, pa sem vseeno izvedel trojni ritberger in trojni aksel," je dejal.

Svojo uvrstitev na igre označuje kot čudež. Ko je pristal v Južni Koreji, pa so ga oblile solze. "Če ne bi dobil klica iz zveze, bi nastope spremljal iz domačega naslonjača," je dodal čustveni Filipinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice