Šport > Zimske olimpijske igre 2018
2029 ogledov

Drevova pojasnila, kaj se je zgodilo

ana drev Stanko Gruden/STA
Slovenske smučarke so strnile vtise po olimpijskem veleslalomu.

Za najboljšo slovensko uvrstitev na olimpijskem veleslalomu v Pyeongchangu je posrbela Meta Hrovat na 14. mestu.

Veleslalom (Ž) Šport Mazejeva dobila naslednico, neroden padec Drevove

"V prvi vožnji sem bila v krču in nisem odpeljala tako, kot sem sama želela. Druga pa mi je bila zelo všeč in sem zelo uživala v smučanju. Ker če me noge ne ubogajo, je smučanje včasih muka. S celotnim rezultatom nisem zadovoljna, s posameznimi deli pa zelo," je prvi olimpijski nastop pospremila Hrovatova.

ana bucik | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA

Solidno je nastopila tudi Ana Bucik, ki je tekmo končala na 21. mestu. "V strmejšem delu bi se dalo smučati bolje, a dobro je bilo, da smo lahko končno začeli in začutili olimpijski utrip. Vsak dan je bilo lažje, zdaj izgovorov na snežno podlago ne bo več, naredili smo ogromno treningov in bolj pripravljeni, kot smo zdaj, ne moremo biti," je komentirala Bucikova.

Gangneung olimpijski park Narava kaže zobe Šport Kaos v Pyeongchangu, poškodovanih 16 ljudi

Slovenski navijači so največ pričakovali od Ane Drev, ki je po agresivni vožnji v finalu ostala brez uvrstitve. Kljub nerodnemu padcu jo je odnesla brez hujših posledic. "V bistvu so bila zadnja vrata pred ravninskim delom, val je bil pod vrati, preveč sem tvegala in se je zgodilo," je pojasnila Drevova.

"Nisem hotela narediti korekcije v liniji, ker sem vedela, da bi me to stalo časa, na žalost pa sem potem tam vzela malo preveč neposredno linijo," je odstop še pospremila 32-letnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.