Šport
372 ogledov

Železarji in zmaji odigrali prvo dejanje večnega derbija

Sij Acroni Jesenice SŽ Olimpija DP polfinale Facebook
Na Jesenicah se je začel letošnji polfinale hokejskega državnega prvenstva. gre za "finale pred finalom", saj se merita najboljša slovenska kluba.

Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija sta se v dvorani Podmežakla razšla z izidom 0:3 v korist gostov. Povratna tekma bo 8. februarja, finalist pa bo tisti, ki bo na obeh tekmah dosegel več golov.

Ker so Ljubljančani z izjemo dveh derbijev v prvem delu prvenstva igrali z mlado ekipo, so zasedli četrto mesto, kar jim je v polfinalu, prineslo spopad z večnimi tekmeci z Jesenic. Tokratna tekma je bila četrta medsebojna v sezoni, zeleno-beli so osvojili pokal, v prvem delu prvenstva sta obe ekipi zabeležili zmago 3:0 na domačem igrišču.

Anže Kopitar Devils Kings Video Šport Kopitarjevi fantje iz mesta angelov pregnali Hudiče

Olimpija, ki v sezoni nastopa v višji kakovostni ligi od Jeseničanov in ima na papirju bolj kakovostno moštvo, je bila v uvodni tretjini precej boljši tekmec, a dve lepi priložnosti so ob igralcu več na igrišču imeli tudi gostitelji, Nejc Brus je celo zadel okvir vrat, Paava Hölsöja pa ni uspel premagati niti Eric Pance. Edini gol v prvem delu je padel v 13. minuti, ko je jeseniški čuvaj mreže Eric Oscar Fröberg najprej ubranil strel iz neposredne bližine Mihi Štebihu, odbit plošček pa je v mrežo poslal Rok Kapel.

Če so bili Jeseničani v prvi tretjini v podrejenem položaju, pa so na začetku druge tretjine vzpostavili ravnotežje. Kot da bi jih razjezila poškodba Žige Urukala, ki so ga z nosili odpeljali z igrišča. V tem delu so bili varovanci Nika Zupančiča vsaj tako nevarni kot tekmeci, če ne celo nevarnejši. Sašo Rajsar, Pance, Erik Svetina in David Planko bi lahko izenačili, na drugi strani je najlepšo priložnost zamudil Tadej Čimžar.

Na začetku zadnjega dela so imeli gostitelji skoraj dobre tri minute igralca več na ledu, nizali so nevarne akcije, a gola niso dosegli. So pa ga na drugi strani v 48. minuti zmaji, Čimžar je izpod rokavice Fröberga potisnil plošček za golovo črto, sodniki so po ogledu posnetka kljub negodovanju domačih igralcev in navijačev povišanje izida priznali. Takoj zatem je jeseniški napadalec, Finec Eetu Elo, zadel vratnico, dokončno pa je bil zmagovalec prve tekme znan v 57. minuti, ko je po samostojni akciji iz protinapada lepo zadel Miha Zajc.

DP v hokeju, polfinale (1. tekma):

Sij Acroni Jesenice - SŽ Olimpija 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Kapel 13., Čimžar 48., Zajc 57.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.