Šport
196 ogledov

Kopitarjevi fantje iz mesta angelov pregnali Hudiče

Anže Kopitar Devils Kings Profimedia
V noči na ponedeljek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali pet tekem.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so gostovali v Newarku. Kralji so premagali New Jersey Devils s 3:2, junak večera pa je bil Carl Grundstrom, ki je sredi zadnje tretjine dosegel odločilni zadetek. Kopitar je sprožil en strel proti vratom tekmeca, vendar ostal brez točke.

Izkazal se je tudi vratar Kraljev Cal Petersen, ki je zbral 23 obramb. Med strelce sta se pri gostih, ki so prekinili niz treh zaporednih porazov, vpisala še Alex Iafallo in Viktor Arvidsson.

Za domačo ekipo je dvakrat zadel Jesper Bratt, Damon Severson pa je zbral dve podaji. Vratar Jon Gillies je zaustavil 34 strelov.

Naslednja tekma Kralje čaka v noči na torek po srednjeevropskem času, ko bodo gostovali še pri New York Rangers.

NHL, izidi:

 

New Jersey Devils - Los Angeles Kings    2:3
Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets      3:2 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators  1:2
Seattle Kraken - Florida Panthers        5:3
Vancouver Canucks - St. Louis Blues      1:3
Komentarjev 4
  • PasjaProcesija 09:31 24.januar 2022.

    Prigarana zmaga za LA. NJ je imel že včeraj naporno tekmo in je suvereno premagal eno najboljših ekip, Carolino. V vratih je za NJ 2. tekmo v 2 dneh igral Gillies, nizko rangiran vratar, saj imajo težave s poškodbami. Za ...prikaži več LA se je vrnil Kempe, ki je 3 tekme izpustil zaradi covidnih protokolov, brez njega je LA vse tekme visoko izgubil. Vrnil se je v trojko Iafallo-Kopitar-Kempe. Prva četrtina je bila živčna, fizična in nepredvidljiva. Izkazal se je Grundstrom, ki je odlično pritiskal na tekmece.