Šport
3 ogledov

Valjavec bo kapetan na Giru

valjavec_portret_main Žurnal24 main
Slovenskega kolesarja Tadeja Valjavca, člana moštva AG2R, je doletela čast, da bo kapetan svoje ekipe na bližnji dirki po Italiji. Znameniti Giro se bo začel 9. maja.
 
 

Naš cilj je uvrstitev med deseterico, pa tudi zmaga na vsaj eni etapi.

Vincent Lavenu, vodja moštva AG2R

 
Slovenski kolesar Tadej Valjavec bo na bližnji dirki po Italiji, ki se bo začela 9. maja, kapetan ekipe AG2R, je danes potrdil vodja moštva Vincent Lavenu. "Naš cilj je uvrstitev med deseterico, pa tudi zmaga na vsaj eni etapi," je načrte pred letošnjim Girom razkril Lavenu. Valjavec je leta 2004 na dirki po Italiji že bil med deseterico na devetem mestu, enako uvrstitev pa je po diskvalifikaciji Avstrijca Bernharda Kohla dosegel tudi na lanski dirki po Franciji.

Valjavec bo na dirko, ki se bo 9. maja začela v Benetkah, dan kasneje pa se bo druga etapa končala v Trstu, popeljal naslednje moštvene sotekmovalce: Francoze Renauda Diona, Sebastiena Hinaulta, Juliena Loubeta, Jean-Charlesa Senaca, Blaiseja Sonneryja in Ludovica Turpina, Rusa Aleksandra Jefimkina in Ukrajinca Jurija Krivcova. Na seznamu rezerv sta Guillaume Bonnafond in Nicolas Rousseau.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.