Šport
706 ogledov

Dobra novica za Dončića, a to je ključno vprašanje

Luka Dončić trening Dallas Mavericks Luka Dončić pred treningom.
Dončić je po zadnji sezoni, ko se je z Dallasom prebil v veliki finale lige NBA, a nato ostal brez lovorike, pred novim izzivom.

Dallas je ekipi pred začetkom sezone 2024/25 pridružil še enega zvezdnika, in sicer Klaya Thompsona. Njegova najboljša leta so sicer že mimo, toda vseeno bi lahko 34-letni ostrostrelec, ki je vrsto let blestel v Golden Statu, bil lahko tisti jeziček na tehtnici pri Dallasu. A nikar tako hitro. ESPN opozarja – ob tem, ko je Dončića ob začetku sezone rangiral kot drugega najboljšega igralca lige (takoj za lanskoletnim MVP-jem Nikolo Jokićem) –, da bo ključ do morebitnega uspeha to, kako bo Dallas tri zvezdnike inkorporiral v svojo obrambo. 

Luka Dončić Dallas Mavs klop Video Šport Dallas tudi na generalki brez Dončića, tako se je izšlo

"Izzivi bodo ugotoviti, kako s temi posamezniki sestaviti kakovostno obrambo, kar je verjetno nuja, če želi Dallas z Dončićem spet priti daleč v končnici," je zapisal ESPN-ov poročevalec Tim MacMahon

"Pred Dončićem sta letos dve zelo pomembni vprašanji: bo to sezona, ko bo vendarle osvojil naziv MVP? In ali lahko Dončić popelje Mavse do ciljne črte in naslova NBA prvaka?" je še prepričan MacMahon.

Pri ESPN-u sicer ne dvomijo, da bo Dončić imel pred seboj dobro strelsko sezono. "Nobenega dvoma ni, da bo imel Dončić sezono MVP-kalibra, če seveda izvzamemo morebitne poškodbe. Napad Mavsov, v katerem Thompson nastopa kot odlično dopolnilo Dončiću in Kyrieju Irvingu, pa bi moral biti pri samem vrhu lige," so zapisali. 

košarkarska žoga Ne že spet! Šport Koš, ki je vse spomnil na Dončića, tudi Luka izjemno navdušen

Dončić je sicer pred začetkom sezone v primerjavi z lani pridobil dve mesti, potem ko je bil lani v takšnem času s strani ESPN-a postavljen "šele" na četrto mesto (zdaj pa je drugi). Nato pa vemo, kakšno sezono je imel (33,9 točke, 9,8 podaje in 9,2 skoka na tekmo), a iz takšnih in drugačnih razlogov je MVP naziv pobral Nikola Jokić.

Dončić Pred sezono Šport Takšna je zdaj zdravstvena situacija pri Dončiću

The Dallas Morning News je ob tem spomnil, da je Jokić izpadel že v drugem krogu končnice, medtem ko se je Dončić, ki se mu je v rednem delu očitalo predvsem to, da njegova ekipa ne zmaguje, prebil vse do finala. Tam so Mavsi nato morali priznati premoč Bostonu, ki je bil sicer najboljša ekipa lige že v rednem delu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 21:16 18.oktober 2024.

    mentalno bo moral postati jokic. je pa res, da ima jokic boljse direktorje, ki znajo sestavit tim. dallas pa dkoz neki gasi na hitro. za zmagovslno ekipo rabis 3-4 stalne vrhunske igralce. Doncic je res genij. a sam bo tezko. ...prikaži več tudi jordan brez rodmana in pipna ter kukoca ne bi imel niti enega prstana