Šport
23 ogledov

Spodrsljaj Finske, Kanade pač ne

Kanadčani so Italijanov dali pet golov in jih podarili nekaj pesti. (Foto: Reute Žurnal24 main
Drugi dan svetovnega prvenstva v hokeju so se opekli Finci. Danci so jih premagali s 4:1. Poraza pa si niso privoščili olimpijski prvaki Kanadčani, ki so s 5:1 odpravili Italijo.

Po porazu Američanov na uvodni tekmi svetovnega hokejskega prvenstva skupine A v Nemčiji je to soboto prišlo še do enega presenečenja, najbrž še večjega kot dan prej. Danci so v skupini D v skandinavskem derbiju namreč s 4:1 premagali Fince, v drugih sobotnih tekmah pa je v skupini B Švica s 3:1 ugnala Latvijo, v isti skupini pa Kanada Italijo s 5:1.

Skandinavski obračun se je začel fantastično za Dance, ki so že po dobrih petih minutah vodili z 2:0. Uvodni gol je dosegel Frans Nielsen, vodstvo je povišal Peter Regin. Petri Kontiola je v sedmi minuti izid znižal, to pa je bilo tudi vse, kar so zmogli bronasti z olimpijskih iger v Vancouvru. Julian Jakobsen je na začetku druge tretjine dosegel še tretji gol za Dance, vse do zadnje minute, ko so Finci vratarja zamenjali s šestim igralcem, ni bilo novih golov, z natančnim strelom v prazno mrežo pa je končni izid postavil Nielsen.

Kanadčani, olimpijski prvaki, so gladko opravili z Italijani, čeprav so se kar nekaj časa mučili. V prvi tretjini so Italijani celo izenačili na 1:1, toda v nadaljevanju so stvari vendarle prišle na svoje mesto.

Skupina B (Mannheim):

Kanada : Italija 5:1
Švica : Latvija 3:1
Lestvica: 1. Kanada 3 točke, 2. Švica 3, 3. Latvija 0, 4. Italija 0

Skupina D (Gelsenkirchen/Köln):

Finska : Danska 1:4
Lestvica: 1. Danska 3 točke, 2. Nemčija 2, 3. ZDA 1, 4. Finska 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.