Šport
16821 ogledov

Slovenskih pet, prizor za zgodovino

Tadej Pogačar Jan Polanc Matej Mohorič Primož Roglič Luka Mezgec posnetek zaslona
Tadej Pogačar, Primož Roglič, Luka Mezgec, Jan Polanc, Matej Mohorič. Peterica slovenskih kolesarjev na poti proti Elizejskim poljanam, kjer se končuje letošnja dirka po Franciji.

Pred kolesarji na letošnji dirki po Franciji je le še zadnja etapa s ciljem na Elizejskih poljanah. V rumeni majici se bo v cilj pripeljal Tadej Pogačar, ki je na sobotnem kronometru uprizoril epsko predstavo. Izjemna dirka je tudi za Primožem Rogličem, ki je moral premoč priznati le Pogačarju. Svoje so k slovenskemu uspehu pristavili tudi preostali trije Slovenci, ki so letos vozili na dirki po Franciji - Luka Mezgec, Jan Polanc in Matej Mohorič. 

Peterica Slovencev se je ob začetku etape tako postavila eden poleg drugega in ovekovečila zgodovinski uspeh slovenskega kolesarstva. Prizor, ki si ga bomo še velikokrat z veseljem pogledali. 

To je lepo priznaje za slovensko kolesarstvo. Pogačar je na koncu osvojil rumeno, pikčasto in belo majico, Roglič je dolgo nosil najprestižnejšo majico na Touru, na koncu pa z manj kot minuto zaostanka osvojil drugo mesto. Polanc je v ekipi UAE Team Emirates izjemno pomagal Pogačarju, z njim najdlje ostajal v gorah, ob predrtih zračnicah pa ga je tudi večkrat moral potegniti nazaj v glavnino. Podobno delo je pri Bahrain Meridi opravljal Mohorič, ki se je povsem podredil ambicijam Mikela Lande, Mezgec pa je v dveh etapah osvojil drugo mesto, v sprintih zasledovalcev je premagoval tudi Petra Sagana in podobne svetovni javnosti bolj znane sprinterje. Na žalost je v obeh etapah zasledovalcem pobegnil Søren Kragh Andersen.

Vsa peterica si je tako zaslužila lepo skupinsko fotografijo.

tadej pogačar Po rošadi Šport Odmevno priznanje Pogačarja: "Roglič je bil najboljši celo dirko" primož roglič Zelo čustveno Šport O tem, kar je po dirki storil Roglič, govori ves svet
Komentarjev 2
  • Avatar Dolliolla
    Dolliolla 00:28 21.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

  • repix95807 23:26 20.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

Sorodne novice