Šport
74631 ogledov

"Slekel si je hlače in me vrgel na kavč"

Hrysopiyi Devetzi Epa
Atletinja z dvema olimpijskima medaljama je spregovorila o hudi izkušnji.

Dobitnica srebrne olimpijske kolajne v troskoku leta 2004 v Atenah, Grkinja Hrysopiyi Devetzi, je razkrila, da je bila spolno zlorabljena, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nekdanja uspešna atletinja je v četrtkovem intervjuju na grški televiziji dejala, da jo je na začetku kariere zlorabil "ugleden atlet".

Zdaj 45-letna Grkinja v intervjuju na televizijskem programu Alpha ni razkrila identitete moškega, ki naj bi jo zlorabil na začetku kariere, torej pred več kot 20 leti. O tem je molčala, ker je želela zaščititi njegove otroke.

"Nekega dne me je poklical v pisarno, da bi govorila o atletiki, a me je namesto tega stisnil, se me dotikal, si slekel hlače in me vrgel na kavč," se je v intervjuju dogodka spominjala Devetzijeva. "Na srečo mi je pomagal bog, zazvonil je telefon, nato pa sem zbežala. To je bila moja skrivnost vsa ta leta. Bil je poročen oče in ravno zaradi spoštovanja njegovih otrok, sem molčala, zaradi ničesar drugega," je še dodala 45-letnica.

Hrysopiyi Devetzi | Avtor: Epa Epa

Devetzijeva je sicer ena od predstavnic #MeToo, družbenega gibanja proti spolnim zlorabam in spolnemu nadlegovanju z javnim objavljanjem obtožb spolnih prestopkov.

"Prejemala sem kolajne z največjih tekmovanj, a ob tem nisem bila zadovoljna. Dolga leta sem se prepričevala, da moram spregovoriti na glas. Nato sem izginila, šla za kratek čas v samostan ter tam molila," je še razkrila nekdanja atletinja.

Grkinja se je sicer športno upokojila leta 2009, potem ko je prejela dveletni suspenz, potem ko ni želela opraviti dopinškega testa. Leta 2016 so ji odvzeli bronasto kolajno z olimpijskih iger v Pekingu 2008, potem ko so ponovno analizirali njene dopinške vzorce.

Na začetku leta se je po spolni zlorabi javno izpostavila tudi grška jadralka Sofia Bekatoru. Olimpijska prvakinja v jadranju z domačih iger v Atenah, je dejala, da je bila po olimpijskih tekmovanjih v Sydneyju leta 2000 spolno zlorabljena s strani enega od članov grške zveze, a je vse do letos tudi ona o tem molčala, je januarja poročala AFP.

Komentarjev 5
  • Dusan12 10:17 17.oktober 2021.

    Torej jo je le Oven vrgel na kavč in potem je za vogalom hlačice snel do kolen in začel opletati po njem

  • mirror 19:46 15.oktober 2021.

    Kaj komplicira, saj seksa ni bilo!

  • kapibara1 18:47 13.oktober 2021.

    Obelodanila je zadevo, ker ga ni , zaradi Boga, fasala

Sorodne novice