Šport
519 ogledov

Sinner odrekel 100. lovoriko Đokoviću

Jannik Sinner Profimedia
Prvi tenisač sveta Jannik Sinner je bil v finalu teniškega mastersa v Šanghaju po dveh nizih boljši od Novaka Đokovića.

Italijan Jannik Sinner je zmagovalec teniškega turnirja serije masters ATP 1000 v Šanghaju z nagradnim skladom 8.193.151 evrov. Prvi igralec sveta je na Kitajskem v finalu po uri in 37 minutah s 7:6 (4) in 6:3 ugnal Srba Novaka Đokovića in je trenutno četrtemu igralcu sveta preprečil 100. lovoriko na najvišji ravni v karieri.

Še pred današnjim finalnim obračunom je bilo jasno, da bo 23-letni Sinner letošnje leto končal na vrhu svetovne jakostne lestvice ATP. Prvo mesto je sicer prevzel po odprtem prvenstvu Francije, s čimer je postal prvi Italijan s tem dosežkom.

Đoković Prežet s čustvi Šport Đoković s cmokom v grlu: "Tvoja zapuščina bo živela večno"

Po zmagi nad Đokovićem ima Sinner zdaj na svojem računu v karieri 17. naslovov na najvišji ravni, to pa je bila zanj sedma zmaga v letošnji izjemni sezoni, njegovi najboljši doslej. Dvakrat je bil najboljši na turnirju za grand slam, ko je slavil v Avstraliji in v ZDA, ob tem pa je v žep pospravil še turnirje v Rotterdamu, Miamiju, Halleju in Cincinnatiju.

Srbski zvezdnik tega športa je po drugi strani v tretjem letošnjem finalu lovil jubilejno 100. lovoriko na turnirjih ATP, a zaenkrat še ni prebil magične meje trimestnega števila naslovov. S tem bi 37-letni Đoković postal šele tretji tenisač s takšnim podvigom; Jimmy Connors ima 109 naslovov, Roger Federer pa 103.

Nadal Federer Dva od treh Šport Med prvimi se je oglasil Federer: "Upal sem, da ta dan ne bo nikoli prišel"

V tej sezoni tako 24-kratni zmagovalcev turnirjev za grand slam ostaja pri zgolj enem naslovu, a je dosegel prav tisto, kar si je še najbolj želel in mu je še edino manjkalo v vitrini izjemnih teniških dosežkov, zlato odličje z olimpijskih iger v Parizu.

Đoković je bil ob tem prav tako tudi prvič poražen v finalu na turnirju v Šanghaju. Vse štiri preostale finalne dvoboje, ki jih je odigral na tem prizorišču, je dobil, zadnjega leta 2018.

V prvem nizu današnjega obračuna sta bila tenisača povsem izenačena, oba sta dobivala igre na lasten začetni udarec, brez odvzetih servisov pa se je prvi niz zavlekel v podaljšano igro. To je suvereno začel Italijan, ki si je priigral dovolj veliko zalogo točk, da je dobil prvi niz.

Suvereno teniško predstavo pa je prvi igralec sveta s seboj potegnil tudi v drugi niz. V četrti igri je le prišel do prvega brejka in tako povedel s 3:1. Edini brejk na dvoboju pa je bil tudi odločilen, Đoković se Sinnerju ni zmogel več približati, Italijan pa je na lasten servis z asom izkoristil prvo zaključno žogico.

* ATP 1000, Šanghaj (8.193.151 evrov):
- finale:
Jannik Sinner (Ita/1) - Novak Đoković (Srb/4) 7:6 (4), 6:3

Jannik Sinner | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.