Šport
10641 ogledov

Đoković s cmokom v grlu: "Tvoja zapuščina bo živela večno"

Đoković Epa
"Z njimi je odšel tudi del mene," je odločitev večnega rivala, ki se bo v pokoju kmalu pridružil Rogerju Federerju in Andyju Murrayju, komentiral Novak Đoković.

Nekdanji prvi tenisač sveta Novak Đoković se je svojemu največjemu tekmecu Rafaelu Nadalu, ki je pred dnevi oznanil, da ob koncu sezone končuje kariero profesionalnega športnika, poklonil z zapisom na Instagramu.

Rivalstvo med teniškima velikanov je bilo eno najbolj napetih, razburljivih in izenačenih v vsej športni zgodovini, njuni gladiatorski spopadi pa veljajo za pravcate teniške poslastice.

Prvega od skupno 60 obračunov (rekord Odprte ere, ki se je začela 1968) sta odigrala leta 2006 na OP Francije, zadnjega pa na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. V prvem delu rivalstva je prevladoval Španec, v drugem pa Srb, ki v medsebojnih dvobojih vodi z 31:29.

Nadal Federer Dva od treh Šport Med prvimi se je oglasil Federer: "Upal sem, da ta dan ne bo nikoli prišel"

"Rafa, ena objava ni dovolj, da bi izkazal spoštovanje, ki ga imam do tebe in do vsega, kar si dosegel v našem športu. Milijone otrok si navdihnil, da so začeli igrati tenis, in po mojem je to največji dosežek, kar si ga lahko kdorkoli želi. O tvoji vztrajnosti, predanosti in borbenosti se bomo učili še desetletja. Tvoja zapuščina bo živela večno."

"Samo ti veš, kaj si vse si moral prestati, da si postal teniška in športna ikona. Hvala, ker si me pripeljal do roba mojih zmogljivosti. Najino rivalstvo me je zaznamovalo bolj kot katerokoli drugo. Tvoja strast do zastopanja Španije je bila vselej izjemna. Želim ti najlepše možno slovo s špansko reprezentanco v Malagi. Tam bom tudi jaz, da se poklonim tvoji bleščeči karieri," je zapisal srbski tenisač.

Đoković | Avtor: Epa Epa

Nepričakovano vest o Nadalovi upokojitvi je Srb komentiral tudi po zmagi na turnirju serije masters v Šanghaju, kjer se bo za naslov pomeril s prvim igralcem sveta Italijanom Jannikom Sinnerjem.

"Kot ste verjetno videli, sem nekaj objavil na Instagramu. Resno sem mislil vsak besedo. Rafa je bil moj največji rival. Rivalstvo z njim me je zaznamovalo bolj kot katerokoli drugo. Z naskokom! Vedeli smo, da ta trenutek slej ko prej prihaja, a je bil vseeno šok. Enako je bilo z Rogerjem (Federerjem, op. a.) pred nekaj leti in Andyjem (Murrayjem, op. a.) letos. Vse skupaj je kar malo preveč zame, če sem iskren, ker ne vem, kako naj si misli o tem. Še vedno uživam v tekmovanju. Z njimi je odšel del mene. Velik del mene. Težka novica za tenis in šport. Rafa je navdih milijonom otrokom po vsem svetu. Lahko je zelo ponosen na svojo kariero," je dejal 37-letni veteran, ki tako ostaja edini še aktivni član "velike trojice" oziroma tudi "velikega kvarteta", h kateremu poleg Đokovića, Nadala in Federerja prištevamo še Murrayja.

 | Avtor: Epa (z leve proti desni) Andy Murray, Novak Đoković, Roger Federer in Rafael Nadal. Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.