Šport
60643 ogledov

Roglič izzval ogorčenje: "To je zločin proti človeštvu"

primož roglič Reševalni pas/Twitter
Oprava slovenskega kolesarskega zvezdnika Primoža Rogliča je dvignila veliko prahu.

Potem ko je na šesti etapi ostal brez rdeče majice, se je slovenski kolesar Primož Roglič v lov za vodilnim kolesarjem na dirki po Španiji Richardom Carapazom podal v nekoliko drugačni opravi kot sicer.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič mirno sledil rdeči majici

Pridih zelene je seveda odraz Rogličevega vodstva na lestvici najboljših kolesarjev po točkah. Rumeno-zeleno-črna kombinacija je med ljubitelji kolesarstva vzbudila številne asociacije, od brazilske zastave pa do risanih junakov Ninja želve.

"Ko profesionalni kolesar izlgeda kot torta iz slaščičarne," je zapisal nek uporabnik. Nekdo drug je vlekel vzporednice med Rogličem in pisanim avtomobilom, tretji pa je dodal, da je kolesar Jumbo-Visme očitno postal Brazilec. 

"Roglič izgleda kot Ninja želva," se je glasil še eden zabavnejših zapisov. "Rogliču prav res in mar. Izgleda kot nekdo, ki je pograbil prvi razpoložljivi dres," pa je dodal nek uporabnik twitterja.

Vmešal se je celo šef ekipe EF Pro Cycling Jonathan Vughters, ki je Mednarodno kolesarsko zvezo (UCI) pozval h sankcijam. "Globa? Kazen? Halo, UCI. To je zločin proti človeštvu, pa vendar ostane nakaznovan," je šaljivo zapisal.

roglič pogačar UCI Šport Slovenska menjava na vrhu kolesarske lestvice

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:53 28.oktober 2020.

    Dejstvo je , da ga jaz v prejšnji dirki nisem prepoznal , čeprav je komentator stalno govoril , da je zraven ! Gledal sem rumeno , videl Kussa , videl 08 njega pa po moje nikjer . Šele danes sem ...prikaži več ugotovil in še to samo zaradi tega ker sem videl Kusasa , pa mi ni blo jasno kje je Rogla ! Kar se pa barv tiče sedaj ,, zelo lepo in barvno usklajeno !