Šport
19 ogledov

Rio: Terry je največji idiot

john terry anton ferdinand EPA
Nekdanji angleški reprezentant Rio Ferdinand se je v avtobiografiji med drugim spomnil tudi rasističnega izpada Johna Terryja.

John Terry bo za Ria Ferdinanda vedno "največji idiot" zaradi svoje vloge pri žaljenju Riovega brata Antona. Temu naj bi Chelseajev kapetan zabrusil, da je "pofu.... črna pi..." Nekdanji angleški reprezentant, ki je pred to sezono iz Manchester Uniteda prestopil v QPR, je v svoji avtobiografiji še priznal, da se s Terryjem in Ashleyjem Colom, ki je nato na sodišču pričal v korist Terryja, ne pogovarja več. 

"Kot kapetan Anglije in moj partner v obrambi reprezentance  bi lahko vsem prihranil veliko bolečin, če bi priznal, da je besede izrekel z vročo glavo v žaru borbe in da ni rasist. Mislim, da se je to tudi zgodilo. Anton in jaz bi to sprejela, vendar nama nikoli ni dal te možnosti. V tem primeru bo zame vedno največji idiot," je zapisano v Ferdinandovi avtobiografiji, kratke povzetke iz nje je objavil The Sun on Sunday.

"O tem z njim pravzaprav nisem govoril. Z njim se ne pogovarjam več, a tudi tri leta kasneje ne morem oprostiti ali pozabiti na bolečino, ki nam jo je prizadejal," je še zapisal Rio. Terry na sodišču sicer ni bil obtožen za rasistično žaljenje, angleška nogometna zveza pa ga je spoznala za "krivega uporabe žaljivih besed in žaljivega vedenja."  Terryju, ki bo s Chelseajem v tej sezoni gostoval tudi na Ljudskem vrtu v Ligi prvakov, so zaradi incidenta odvzeli tudi kapetanski trak Anglije.

"Ashley Cole je bil dolgo moj dober prijatelj, poznava se že iz otroštva. A najino prijateljstvo se je končalo, ko se je odločil na sodišču podpreti Terryjeve izjave. Anton me je poklical, skoraj bi mi razneslo glavo od jeze. Izdal je tudi Antona, ki ga je prav tako poznal vrsto let," je spomine na incident zaključil Ferdinand. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.