Šport > Nogomet
15 ogledov

''Brata Ferdinand sta dva ''pos***ca''

rio ferdinand EPA
Predsednik Združenja profesionalnih angleških nogometašev (PFA) Clarke Carlisle je Ria in Antona Ferdinadna označil za dva ''po***nca''.

Rio Ferdianand in njegov mlajši brat Anton sta bila med tistimi nogometaši, ki so lanskega oktobra bojktoriali protirasistično kampanjo ''Kick It Out''.

Bojkotu sta se med drugimi pridružila tudi Joleon Lescott (Manchester City) in Jason Roberts (Reading), ki prav tako nista hotela obleči majice, ki jo je za to priložnost pripravila protirasistična organizacija.

Nogometaš Northampton Towna in predsednik PFA Clarke Carlisle je v svoji avtobiografiji zapisal, da je bil nad odločitvijo nogometašev razočaran in jih označil za ''pos***ce''.

''Kick It Out je ena redkih organizacij, ki na tem področju naredi kaj dobrega, vendar nekateri očitno menijo, da to ni dovolj,'' je zapisal Carlisle, ki ga je najbolj razjezilo, da brata Ferdinand svoje odločitve za bojkot nista primerno obrazložila. ''Jason (Roberts, op. a.) je vsaj povedal svoje razloge. Ne moti me, če se ljudje ne strinjajo, a naj povedo zakaj,'' je dodal Carlisle.

Razlog za takšno odločitev bratov Ferdinand naj bila (pre)mila razsodba v primeru Johna Terryja, ki je na tekmi Premier lige rasistično ozmerjal Antona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.