Šport
31 ogledov

Razkol pri Španiji? Xavi obtožil realovce

Ramos Xavi Španija Kitajska prijateljska tekma novinarska konferenca EPA
Le nekaj dni pred začetkom evropskega prvenstva v Ukrajini in na Poljskem je nogometaš Barcelone Xavi Hernandez poskrbel za kar nekaj vznemirjenja v španski izbrani vrsti, saj je igralce Reala obtožil, da nimajo dovolj spoštovanja do njegovega kluba.

Aktualni evropski in svetovni prvaki Španci so prvi favoriti tudi na letošnjem zboru najboljših evropskih reprezentanc. Čeprav ima furija nekaj poškodovanih igralcev (David Villa, Carles Puyol), na stavnicah in tudi pri strokovnjakih še vedno kotira najvišje. Ne nazadnje okostje španske enajsterice predstavljajo igralci Real Madrida in Barcelone, ki imajo za seboj vrhunsko sezono. A vse skupaj očitno le ni tako lepo. Eden od ključnih mož Španije, Xavi Hernandez, je namreč v zelo neprimernem trenutku v pogovoru za špansko televizijo Canal + poskrbel za kar nekaj vznemirjenja.

Xavi je v pogovoru dejal, da so skupaj s soigralci iz Barcelone igralcem Reala v športnem duhu čestitali za osvojeni naslov, medtem ko z druge strani čuti pomanjkanje spoštovanja galaktikov na obračunih, ki so jih izgubili proti Kataloncem.

"Mi smo jim čestitali za zmage. Konec koncev je to športno in mi smo jim na ta način izkazali spoštovanje. Z druge strani pa sem občutil drugačno vedenje. Niso ravno športno priznali svojih porazov," je dejal španski reprezentant, ki bi s to izjavo lahko poskrbel za občutno poslabšanje odnosov z reprezentančnimi kolegi, ki na klubski ravni nosijo dres Reala, Ikerjem Casillasom, Xabijem Alonsom, Sergiem Ramosom, Raulom Albiolom in Alvarom Arbeloo.

Komentarjev 4
  • Kunaver 18:50 05.junij 2012.

    Kaj pravij stavnice:http://slo-kronika.si/svet/stavnice-za-euro-2012-spanci-se-naprej-kotirajo-najboljse-tesno-za-njimi-nemci/

  • Markan 17:51 05.junij 2012.

    Odlična igra, ki te postavi v vlogo športnega direktorja. Vodiš ekipo, selekcioniraš igralce, gradiš športne objekte, dvorano, lahko trguješ z igralci, lahko se zanašate tudi na lastno šolo... in še mnogo vec! Pridruži se in si ustvari nogometno/hokejsko ekipo.<br ...prikaži več />http://www.powerplaymanager.com/r788

  • bojovi 17:28 05.junij 2012.

    Jah pač Barca nima 12 igralca (sodnika) in takoj je vse narobe, takoj so vsi krivi, itd.