Šport
36 ogledov

Rafo in Noleta premagala smrkavca

Djokovića in Nadala v Torontu sedaj čakajo dvoboji med posamezniki. (Foto: Reute Žurnal24 main
Najboljša teniška igralca na svetu Španec Rafael Nadal in Srb Novak Djoković sta v težko pričakovani igri dvojic izgubila proti mlademu kanadskemu paru iz Toronta.
Zadnja pred Nadalom in Djokovićem sta kot najboljša teniška igralca na svetu moči združila Američana Jimmy Connors in Arthur Ashe, in sicer pred 34 leti.

Prvič po 34 letih se je zgodilo, da sta najboljša igralca s teniške jakostne lestvice ATP združila moči, a kot se je izkazalo, neuspešno.

Prvega z lestvice ATP Španca Rafaela Nadala in drugega Srba Novaka Djokovića sta v igri parov na turnirju v Torontu na osrednjem igrišču ugnala mlada Kanadčana Vašek Pospisil in po rodu 19-letni Črnogorec Miloš Raonić.

Povabljenca na turnir sta Rafo in Noleta ugnala z 5:7, 6:3 in 10:8. Občinstvo je na odločitev spektakla čakalo vse do 23.30 po lokalnem času, ko sta po preobratu le premagala favorizirana nasprotnika.

"Vedela sva, da morava odigrati brez napake. Če sem iskren, sva naredila prav to. Pred naslednjim dvobojem morava čim prej pozabiti na veliko zmago. Le tako se lahko nadejava novega uspeha," je po senzaciji dejal Pospisil, ki je bil še teden dni nazaj najstnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.