Šport
9977 ogledov

Pri Rogličevem tekmecu ostali brez besed: "Nimamo pojasnila."

simon yates Epa
Samooklicani favorit letopšnjega Gira je doživel velik poraz v drugem kronometru dirke po Italiji.

Simon Yates (Mitchelton-Scott) je kronometer v San Marinu končal na 31. mestu s tremi minutami in 11 sekundami za zmagovalcem Primožem Rogličem. V skupnem seštevku je trenutno uvrščen na 24. mesto (+5:36), mesto nižje od drugega najboljšega Slovenca Jana Polanca, člana ekipa UAE Team Emirates (23. mesto/+5:36).

Primož Roglič Skupno 2. Šport Roglič dobil etapo in bitko s tekmeci, velik poraz Yatesa

Yatesu se je zalomilo na vzponu 35-kilometrske vožnje na čas v deževnem San Marinu. "Konkretno sem ga posral. Po ravnini je bilo vse v redu, ko pa sem želel na vzponu pritisniti, mi je zmanjkalo moči. Morali se bomo domisliti novega načrta," je povedal Britanec.

V njegovem moštvu so bili po bolečem porazu brez besed. "Ne vem, kaj se je zgodilo. Nimam razlage. Dobro je vozil, a vzpon je bil katastrofalen. Treba bo analizirati stvar in prilagoditi naš načrt za nadaljevanje dirke. Znašli smo se v zelo zanimivem položaju," je povedal športni direktor ekipe Matt White.

vincenzo nibali Giro Šport Nibali o Rogliču: "Ne, to ne drži."

Zanikal je, da bi Yates trpel kakršnekoli posledice zaradi padca na četrti etapi. "Ne bomo iskali izgovorov. Od padca je minilo že nekaj dni. Usmerjeni smo v prihodnost," je dodal White.

"Pričakovali smo podobno izgubo časa, kot jo je zabeležil Vincenzo Nibali (1:05, op. a.). Na ravnini je bil blizu Rogliču, pred vzponom pa tudi Nibaliju. Potem je izgubil še minuto in 50 sekund. Na kolesu ni našel pravega ritma," je zaključil športni direktor.

Po dnevu premora kolesarje v torek čaka povsem ravninska etapa, tudi 11. bo namenjena sprinterjem, nato pa se počasi začenja zares v boju za rožnato majico.

Primož Roglič Giro Šport Roglič prvi s tem dosežkom po 19 letih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.