Šport
1976 ogledov

Poljaki objokujejo trenutek, ko se je tekma "zlomila"

Vital Heynen Epa
Selektor poljske reprezentance je priznal, da tudi bronasta medalja ne bo izničila razočaranja po porazu s Slovenijo.

Poljski odbojkarji v porazu proti slovenski reprezentanci najbolj obžalujejo izgubljeni prvi niz, v katerem so vodili že s petimi točkami, a jim je na koncu po zaslugi borbene igre naših fantov spolzel iz rok. Poljaki so še pri izidu 20:17 vajeti v svojih rokah, nato pa se je niz prevesil v korist domačih igralcev.

Slovenija - Poljska Naval Šport Izredno stanje na slovenskih turističnih agencijah

"Začeli smo zelo dobro dobro, vodili smo z izidom 9:4 in nato še 20:17. Na koncu smo izgubili prvi niz in nasprotniku vlili upanje. Dopustili smo ji, da so začeli verjeti v zmago," je povedal selektor poljske reprezentance Vital Heynen.

Slovenija - Poljska Poljaki besni Šport "Slovenija 'nima šans' v finalu, sodnik nas je oškodoval."

Njegovi varovanci so, pravi nekdanji belgijski odbojkar, pogoreli tako v napadu kot v obrambi. "Nizov nismo izgubljali s 17 osvojenimi točkami in podobno. Borili smo se. Imeli smo težave pri napadih na visoke žoge. Običajno smo v tem pogledu precej močnejši od nasprotnika. Če je ekipa neučinkovita v napadu, potem je treba to nadoknaditi v obrambi. Na žalost nam to ni uspelo," je dodal Heynen.

EP v odbojki 2019, polfinale Slovenija - Poljska Fotogalerija Šport Ste bili tudi vi del spektakla na tribunah?

"Če nasprotnika povabiš v dvoboj, potem se vse spremeni. Slovence smo povabili v tekmo. Dotlej smo nadzorovali potek. Priznam, da sem v nekem trenutku tudi jaz izgubil rdečo nit. Nismo odnehali, borili smo se do konca. Dobro smo igrali na sprejemu, a Slovenci so bili boljši v napadu. Tudi ko smo se dobro branili, so še vedno uspešno napadali," je priznal.

Slovenija - Poljska Brez spremljave Šport Kurja polt! To je epski prizor, o katerem govori cela Evropa Slovenija - Poljska Poljska joče! Šport Prekl... Slovenci, že spet!

Aktualni svetovni prvaki so na evropsko prvenstvo pripotovali z visokimi ambicijami. "Prišli smo, da bi osvojili zlato. Bron nas ne bo zadovoljil. Odšli bomo v Pariz in se borili. Nihče nam ne bo podaril tretjega mesta. V trem trenutku še nihče ne razmišlja o bronasti medalji," je sklenil selektor.

Slovenija - Poljska Slash Šport Talisman naših fantov: Da ga lahko peljejo v Pariz, so morali v posebno akcijo
Komentarjev 1
  • matermila 14:07 27.september 2019.

    Neprecenljiv pogled na sliko selektorja(s predolgim jezikom),ko tako žalostno gleda.