Šport > Olimpijske igre
2992 ogledov

Nov udarec olimpijskim igram, umika se še en velikan

bridgestone logo EPA
Moku se odpoveduje tudi Bridgestone.

Bridgestone, sloviti izdelovalec pnevmatik, je po Toyoti in Panasonicu postal naslednja japonska družba, ki je prekinil sponzorstvo Mednarodnemu olimpijskemu komiteju (Mok). Bridgestone je ob umiku od sponzorstva navedel dejstvo, da se bo v prihodnosti bolj posvetil motošportu.

"Pogodbo, ki se izteče konec leta 2024 ne bomo podaljšali, čeprav še vedno verjamemo v vizijo Mok o gradnji boljšega sveta s športom," so sporočili iz Bridgestona, ki so ga lani imenovali za dobavitelja pnevmatik za svetovno prvenstvo formule E od leta 2026.

Bridgestone bo moštvom formule 1 pnevmatike dobavljal le še eno leto. FOTO: AFP | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Motošport in naša vloga v prvenstvu za električne avtomobile bo temeljni kamen trajnostne globalne strategije podjetja," so še dejali pri japonskemu podjetju.

Pred odpovedjo Bridgestona sta se za umik odločila Toyota in Panasonic. Prva je razlog našla v politizaciji olimpijskih iger, drugi pa je za prekinitev sponzorstva navedel vodstvene razloge.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice