Šport > Nogomet
9300 ogledov

Zlatko Zahović je s tem poslom zatresel Slovenijo

Nemanja Mitrović Luka Zahović Profimedia
V slovenski Prvi ligi TS se obeta odmeven prestop, ki nikakor ne bo všeč pristašem Olimpije.

Nogometaši Maribora se pripravljajo na povratno srečanje play-offa za Ligo Evropa proti bolgarskemu Ludogorcu, potem ko so na prvi tekmi izvlekli zanje ugoden remi (0:0).

Ljudski vrt NK Maribor Dan D Šport Za evropsko jesen, evre in dodatno spoštovanje

V četrtek bo Ljudski vrt tako upal na še eno evropsko jesen, na srečanju pa se bo štajerskemu občinstvu najbrž zadnjič predstavil branilec Saša Ivković, ta se bo namreč preselil v Združene arabske emirate, točneje v tamkajšnji klub Baniyas. Po pisanju časnika EkipaSN bo klubska blagajna Maribora po prestopu Srba bogatejša za 1,5 milijona evrov.

LIGA EVROPA, play-off (povratna tekma):
Maribor - Ludogorec
četrtek, 29.8. ob 2015 na SK1
(studio pred tekmo ob 19.30)

Maribor bo torej moral zakrpati luknjo v obrambi in športni direktor Zlatko Zahović je že našel ustrezno rešitev. Ivkovića bo zamenjal njegov vrstnik, od lanskega leta tudi članski slovenski reprezentant - Nemanja Mitrović.

Šestindvajsetletnik je pred dvema letoma iz Olimpije prestopil v poljski klub Jagiellonia Białystok in tam v dveh sezonah zbral 57 nastopov. Na začetku letošnjega tekmovalnega obdobja ni zadovoljen s svojim statusom in želi zamenjati sredino. Maribor naj bi zanj plačal le 150.000 evrov, poroča EkipaSN.

Nemanja Mitrović | Avtor: Profimedia Profimedia

Mitrović, ki je zbral tri nastope za A selekcijo Slovenije, je pred prestopom kar štiri leta igral za Olimpijo in nosil celo njen kapetanski trak. Ob odhodu iz Ljubljane se je Mitrović, ki je svojo nogometno pot začel v Kamniku, na družbenih omrežjih s čustvenimi besedami poslovil od zeleno-belih.

"Dragi moji, napočil je čas mojega začasnega odhoda. Moj dom je zmajevo gnezdo! Hvala navijači, hvala prijatelji, hvala Olimpija! Jaz imam zeleno srce," je takrat zapisal branilec.

V kolikor bo Mitrović podpisal za Maribor, ga navijači Olimpije najbrž ne bodo več gledali z enakimi očmi. A še zdaleč ni prvi ljubljenec ljubljanskih navijačev, ki bo prestopil v tabor večnih rivalov. Kultni status je pri navijačih užival tudi Dare Vršič, v letošnjem prestopnem roku pa se je iz Stožic v Ljudski vrt preselil Rok Kronaveter.

Rudar Trbovlje Video Šport Silovito neurje opustošilo Zasavje, stotine ljudi pa skakalo od veselja
Komentarjev 6
  • Lavdan 21:33 27.avgust 2019.

    Vse skupaj je ena fuzbalska beda, saj jih prodajajo kot hruške.

  • Avatar kbm
    kbm 21:17 27.avgust 2019.

    Kdor zna, zna. Bravo ZZ TOP.

  • Žurnalček 15:56 27.avgust 2019.

    S telem dibidusem si delate negativno reklamo , kajti za njega noče nobeden južno od Slovenskih Konjic niti slišati !