Šport > Nogomet
158 ogledov

Maribor na Bonifiko, tretjeligaš napada grofe

kristalni pokal Pokal Slovenije NZS NZS
Na sedežu Nogometne zveze Slovenije so izžrebali pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

Na Brdu pri Kranju so z žrebom določili pare drugega kroga oziroma osmine finala Pokala Slovenije. V tekmovanju je ostalo devet prvoligašev, šest drugoligašev in ena ekipa iz tretje lige.

V glavni del Pokala Slovenije se je poleg lanskih prvoligašev uvrstilo 18 ekip, ki so si pravico nastopa zagotovile z uvrstitvijo v finala različnih Medobčinskih nogometnih zvez (v Slovenije je devet "podzvez").

V prvem krogu so bili prosti predstavniki Slovenije v evropskih pokalih - Maribor, Olimpija, Domžale in Mura.

NK Celje NK Maribor Prva liga TS Šport Bitko za Štajersko odločil avtogol

Mariborčani bodo kot prvo oviro na poti do naslova skušali preskočiti ambicioznega drugoligaša iz Kopra. Za slednjega tudi Dare Vršič, dolgoletna gonilna sila aktualnih državnih prvakov.

Aktualna pokalna prvakinja Olimpija se bo v Stožicah pomerila z velenjskim Rudarjem. Domžale bodo napredovanje iskale na gostovanju v Brdih. Mura se bo v Kranju udarila s Triglavom.

Edini preostali tretjeligaš Tolmin bo gostil Celje, trenutno vodilna ekipa Prve lige TS Aluminij pa bo gostila sežanski Tabor. V četrtfinale se bosta zagotovo prebila vsaj dva drugoligaša. Videli bomo namreč medsebojni obračun Nafte in Krškega ter srečanje med Radomljami in Gorico.

safet hadžić Prva Liga Šport Olimpija ni več prva

Osmina finala se igra na eno tekmo, če se srečata ekipi iz različnih rangov je gostitelj moštvo iz nižje lige. Četrtfinale in polfinale se bosta igrala na dve tekmi, finale na eno. 

Pokal Slovenije, osmina finala:

Koper - Maribor
Olimpija Ljubljana - Rudar Velenje
Brda - Domžale
Triglav Kranj - Mura
Aluminij Kidričevo - Tabor Sežana
Tolmin - Celje
Nafta Lendava - Krško
Kalcer Radomlje - Gorica

Tekme bodo odigrane v drugem in tretjem tednu septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.