Šport > Nogomet
10557 ogledov

Žalosten zasuk v zgodbi nogometaša, ki je med Eurom doživel srčni zastoj

Christian Eriksen Euro 2020 Profimedia
Christian Eriksen ostaja brez kluba. Ali to pomeni celo konec kariere danskega nogometnega čarovnika?

Po pisanju italijanskega časnika Gazzetta dello Sport naj bi danski nogometni zvezdnik Christian Eriksen kmalu postal prost igralec.

29-letni Danec je sicer eden najboljših nogometašev na svetu, a si ga bomo na žalost še bolj kot po njegovih nogometnih predstavah zapomnili po dogodku z letošnjega Eura, ko je na otvoritveni tekmi proti Finski doživel srčni zastoj.

Christian Eriksen | Avtor: Epa Epa

Eriksen se je po izjemni reakciji soigralcev ter zdravnikov uspel izvleči, a so mu vseeno morali vgraditi defibrilator, zaradi katerega po italijanskih zakonih ne sme več nastopati v Serie A.

Toda Eriksen ni želel odnehati, vendar je ves čas verjel, da se še lahko vrne. Pred slabima dvema tednoma se je tako priključil treningom svojega matičnega kluba Odensea, medtem ko je čakal na razplet svoje situacije v Italiji ter na dovoljenje za nadaljevanje kariere.

Kot vse kaže pa iz tega ne bo nič, saj so pri Interju očitno dokončno obupali, da bo izjemni Danec še kdaj zaigral za njih in so se po posvetovanju z Eriksenom odločili za sporazumno prekinitev sodelovanja.

Po pisanju italijanskih medijev naj bi bili pri milanskemu velikanu pripravljeni Eriksenu izplačati celotno pogodbo, če bo slednji končal kariero, oziroma mu izplačevati trenutno pogodbo, dokler si ne najde nove ekipe. Do konca letošnje sezone mu zaradi vseh okoliščin njegovo pogodbo plačuje kar sama FIFA.

Nekateri pa vendarle še upajo na srečen konec celotne zgodbe, saj so pogoste govorice, da naj bi Eriksen svojo kariero nadaljeval pri Odenseu ali Ajaxu. Njegova prihodnost se je tako znašla pod velikim vprašajem, jasno je le, da v njej zagotovo ni milanskega Interja.

Komentarjev 1
  • suineg7878 06:51 16.december 2021.

    Predlagam. da toži proizvajalca peciva. Navseazdnje so mu oni zaključili kariero.

Sorodne novice