Šport > Nogomet
20 ogledov

Uefa zaradi rasizma kaznovala Oblakov Atlético

Benfica Atlético Madrid navijači Profimedia Navijači pred tekmo Benfice in Atlética.
Uefa je zaradi neprimernega obnašanja navijačev kaznovala dva evropska velikana.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes sporočila, da je zaradi rasističnega obnašanja navijačev v evropskih tekmovanjih kaznovala španski Atlético Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka ter rimski Lazio.

Uefa je sporočila, da bosta dva sektorja rimskega stadiona Curva Nord (48 in 49) zaprta za naslednjo domačo tekmo italijanskega kluba v Ligi Evropa proti Portu 7. novembra. Po rasističnem vedenju nekaterih navijačev Lazia ob njihovi zmagi s 4:1 proti Nici prejšnji teden pa bo moral rimski klub v blagajno krovne evropske zveze prispevati tudi 45.000 evrov kazni.

"Delno zaprtje stadiona za dodatno domačo tekmo pa je pogojno s poskusnim obdobjem enega leta," so še zapisali pri Uefi.

Atlético pa je prejel 30.000 evrov kazni ter enoletno pogojno prepoved prodaje vstopnic gostujočim navijačem za tekme pod okriljem Uefe.

Navijači Atlética so ob porazu proti Benfici z 0:4 v Ligi prvakov prejšnji teden pokazali "rasistično/diskriminatorno vedenje", so še zapisali pri Uefi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice