Šport > Nogomet
2838 ogledov

Svetovni prvak, ki v življenju ni nastopil za reprezentanco

Areola
Francoski nogometaš še v življenju ni nastopil za reprezentanco, a je vseeno lastnik zlate medalje iz Rusije.

Francija je v ponedeljek v Parizu proslavljala svoj drugi naslov svetovnih prvakov, eden izmed najbolj norih pri slavju pa je bil Alphonse Areola, ki se je v nedeljo zapisal v zgodovino.

Tretji francoski vratar je namreč lastnik zlate medalje s svetovnega prvenstva, a v svoji karieri še nikoli ni nastopil za reprezentanco. Ne preseneča, da je ob izjemnem Hugo Llorisu ostal brez nastopa na mundialu, toda on ni še prav nikoli vpisal niti minute v dresu državne reprezentance, a okoli vratu nosi največje priznanje, ki ga lahko dobiš v dresu z nacionalnim grbom.

Areola | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Areola se je vpisal v zgodovino, saj se tak primer ni zgodil že zadnjih 36 let. Zadnja, ki sta osvojila zlato medaljo, ne da bi kdaj prej nastopila za reprezentanco, sta bila leta 1982 Italijana Franco Baresi ter Giovanni Galli.

Galli je prav tako kot Areola bil tretji vratar reprezentance, Baresi pa je kasneje postal ikona italijanskega nogometa ter legenda Milana.

V zadnjem času sta bila blizu takšnemu dosežku Erik Durm leta 2014 z Nemčijo ter Victor Valdes leta 2010 s Španijo, ki pa sta do naslova svetovnih prvakov zbrala po en nastop za reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice