Šport > Nogomet
2919 ogledov

Nekdaj pobiralec smeti, zdaj svetovni prvak

N'Golo Kante EPA
Vezista francoske reprezentance, ki je nedavno osvojila svetovno prvenstvo, ter londonskega Chelseaja preprosto morate oboževati. Ne le, da je izjemen nogometaš, temveč je tudi izredno marljiva in skromna oseba.

N'Golo Kanté velja za izredno prijetno ter marljivo osebo, obenem pa naj bi bil tudi zelo skromen fant z nogami čvrsto na zemlji. Je človek, ki ga slava ni spremenila.

Kante se je rodil v Parizu kot sin malijskih priseljencev. V času otroštva je delal kot pobiralec smeti ter se tako naučil pomena trdega dela.

Kot 12-letnega nogometaša so ga zavrnili pri največjem pariškem klubu, PSG-ju, saj naj bi bil premajhen. Za kakšno napako se je to izkazalo...

Še leta 2011 je Kante igral za francosko amatersko moštvo Boulogne ter si ni mogel privoščiti avta, zato se je na treninge vozil s skirojem.

Tudi ko je končno napredoval do 1. francoske lige in je gral za Caen, se je naokoli vozil z Renault Cliom. Celo po podpisu pogodbe z mastno bogatim Chelseajem, mu to ni stopilo v glavo. Njegov najnovejši avtomobil je Mini Cooper.

Svojo skromnost je dokazal tudi na minulem svetovnem prvenstvu, kjer so ga vsi hvalili za njegov nasto proti Argentini, ko je popolnoma zaustavil Lionela Messija. Toda Kante je vsem zgolj odgovoril: "Ne, ne. Zaustavili smo ga skupaj."

Po zmagi v finalu ga je bilo celo preveč sram, da bi sam od sebe prijel v roke pokal svetovnih prvakov. Njegov soigralec Steven N'Zonzi je tako moral soigralcem omeniti, naj pokal malo prepustijo še enemu izmed najzaslužnejših za zgodovinski uspeh te reprezentance.

N'Golo Kante - igralec, ki ga preprosto ne morete ne marati!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.