Šport > Nogomet
82 ogledov

Sršeni topničarjem zadali bolečo rano

Arsene Wenger EPA
Na prvi nedeljski tekmi četrtfinala angleškega FA pokala je Watford v gosteh presenetil Arsenal (1:2), na drugi pa sta Man United in West Ham remizirala (1:1).. Že v soboto si je napredovanje zagotovil Everton, v petek pa Crystal Palace.

Na stadionu Emirates gledalci v prvem polčasu londonskega derbija niso videli zadetka, že kmalu po začetku nadaljevanja pa je Watford povedel z golom Odiona Ighaloja, ta se je po predložku s strani odlično znašel v srcu kazenskega prostora. 

Arsenal je pritisnil za izenačenje, toda v 63. minuti so "sršeni" podvojili prednost, ko je s fantastičnim udarcem z roba kazenskega prostora silovito zabil Adlène Guedioura. Domači so se do konca močno trudili za izenačenje, a preobrata niso zmogli, čeprav je v 88. minuti po podaji Mesuta Özila zabil Danny Welbeck, nato pa je omenjeni napadalec, v 90. minuti, zgrešil še prazna vrata gostov. 

Arsenal se bo v sredo na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov pomeril z Barcelono, potem ko je prvo tekmo proti Kataloncem na domači zelenici izgubil (0:2). Topničarjem se tako obeta še en izpad in s tem povečan pritisk na trenerja Arsèna Wengerja. Ta je še vedno v igri za ligaški naslov, a za vodilnim Leicestrom devet kol pred koncem zaostaja za osem točk.

Remi na OT

Manchester United in West Ham sta na Old Traffordu odigrala sila živahno tekmo, ki se je razpletla z neodločenim izidom (1:1). Ekipi bosta prihodnji konec tedna igrali ponovljeno tekmo na stadionu Upton Park.

V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, sredi drugega pa je s fantastičnim prostim strelom goste v vodstvo popeljal Dimitri Payet. Rdeči vragi so pritisnili in v 83. minuti prišli do zasluženega izenačenja, ko je po podaji Anderja Herrere iz bližine zabil Anthony Martial.

Palace in Everton v polfinalu 

Že v soboto je izpadel še en londonski velikan - Chelsea. Od modrih je bil doma boljši Everton (2:0), srečanje pa je zaznamoval Diego Costa z "vampirskim" ugrizom.

V petek so se veselili nogometaši Crystal Palaca, ki so z dvema zadetkoma v končnici v gosteh strli drugoligaški Reading (0:2).

FA pokal, četrtfinale:

Manchester United - West Ham United 1:1 (0:0)
Martial 83.; Payet 68.

Arsenal - Watford 1:2 (0:0)
Welbeck 88.; Ighalo 50., Guedioura 63.

Everton - Chelsea 2:0 (0:0)
Lukaku 77., 82.
RK: Barry (Everton) 87.; Costa (Chelsea) 84.

Reading - Crystal Palace 0:2 (0:0)
Cabaye 86./11m, Campbell 94.
RK: Cooper (Reading) 85.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.