Šport > Nogomet
169 ogledov

Slovenski reprezentant bo zdaj igral v Nemčiji

Jaka Bijol Profimedia
Slovenski mladenič bo zaigral nekoliko bližje domu.

Slovenski nogometni reprezentant Jaka Bijol je zamenjal sredino. Njegov matični klub CSKA iz Moskve je 21-letnega vezista do konca sezone posodil nemškemu drugoligašu Hannovru 96, so potrdili pri nemškem klubu. Nemci ga lahko po koncu sezone odkupijo. Po Transfermarktu je njegova tržna vrednost 2,5 milijona evrov.

Bijol je za svoj prejšnji klub CSKA iz Moskve trikrat igral v ligi prvakov in šestkrat v evropski ligi. Poleg tega je v prvi ruski ligi odigral 53 tekem, v katerih je 1,90 metra visoki vezist dosegel pet golov in štiri asistence. Bijol je prve korake kot profesionalni nogometaš naredil pri velenjskem Rudarju. Ko je julija 2017 debitiral v prvi ligi, je bil star le 18 let.

"Hannover 96 je klub, ki spada v prvo ligo. To je velik klub, neverjetno je že, ko pogledaš na stadion. Sem sem prišel, da bi nekaj dosegel. Vsi v Hannovru upajo, da lahko klub vrnemo v prvo ligo," je dejal Bijol za spletno stran kluba, ki se mu bo pridružil v soboto popoldne.

Jaka Bijol CSKA Moskva | Avtor: Profimedia Profimedia

"Jaka je naslednji pomemben del sestavljanke za našo ekipo. Je visok igralec, ki uteleša točno tisto, kar potrebujemo. Jaka je tehnično podkovan, lahko pa tudi prekinja igro. Veseli smo in prepričani, da bo prava okrepitev za nas," je dejal športni direktor Hannovra Gerhard Zuber.

Glavni trener Hannovra Kenan Kocak pa je dodal: "Jaka Bijol je mlad igralec, ki ima že pri 21 letih mednarodne izkušnje s slovensko reprezentanco. Z njim imamo zdaj še eno alternativo v srednji vezni vrsti in vrsto igralca, ki je prej nismo imeli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice