Šport > Nogomet
5311 ogledov

Slovenec proti velikanu zadel na kultnem stadionu

Ester Sokler Profimedia
Slovenski napadalec Ester Sokler je poskrbel za izjemno pomemben zadetek.

V najmočnejši škotski ligi sta se v Glasgowu pomerila domači Celtic in Aberdeen. Oba kluba v novi sezoni škotskega prvenstva še ne poznata poraza.

Derbi se je začel po željah domačih navijačev, zeleno beli so namreč povedli z 2:0 in to prednost zadržali do konca prvega polčasa. A sledil je manjši preobrat, ki ga je začel slovenski napadalec Ester Sokler.

Brestaničan, ki je v Sloveniji branil barve klubov Krško, Brežice, Celje in Kalcer Radomlje, je v igro vstopil po glavnem odmoru, že v peti minuti drugega dela pa je zabil na slovitem stadionu Celtic Park. Napadalec je po izjemni podaji Jamieja McGratha pobegnil obrambi in v dvoboju ena na ena premagal še domačega vratarja Kasperja Schmeichla.

To je bil sicer Soklerjev prvi prvenstveni zadetek v sezoni, precej uspešnejši je bil v ligaškem pokalu, kjer je na šestih tekmah zabil pet golov.

Za končnih 2:2 je nato v 60. minuti poskrbel kapetan Aberdeena Graeme Shinnie. Po njegovem strelu se je žoga odbila od branilca in na napačni nogi ujela danskega reprezentančnega čuvaja mreže.

Obe moštvi sta v osmih tekmah prvenstva zabeležili po sedem zmag in remi ter sta osvojili 22 točk. Z odigrano tekmo in šestimi točkami manj je tretji Glasgow Rangers.

Sokler sicer ni prvič zadel proti Celticu, v minuli sezoni je v polfinalu škotskega pokala poskrbel za podaljšek, ko je v 90. minuti zadel za 2:2. Takrat so sicer po enajstmetrovkah napredovali Glasgowčani.

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.