Šport > Nogomet
4035 ogledov

Škandal: Nameščena tekma Lige prvakov?

Liga prvakov
Francoski L'Eqipue poroča, da UEFA močno sumi v pristnost tekme Lige prvakov med PSG-om in Crveno zvezdo.

Priznani francoski časnik L'Equipe piše, da je UEFA opozorila francoske oblasti, da je bila tekma Lige prvakov med PSG-om in Crveno zvezdo mogoče prirejena.

Iz Nyona so francoskemu državnemu tožilstvu sporočili, naj primer razišče. UEFA naj bi bila namreč obveščena s strani zanesljivega vira, da je neimenovani član uprave srbskega kluba stavil 5 milijonov evrov na poraz s petimi goli razlike. Tekma se je končala z zmago Parižanov 6:1.

Edinson Cavani Facebook eksplodiral Šport "Vstani sin, je že sedem." "Kdo? Spet Cavani?"

Francoske oblasti naj bi že začele s preiskavo, iz UEFE pa so slučaj pokomentirali zelo na kratko: "Nikoli ne komentiramo pontencialne preiskave ali tiste v teku glede nameščanja tekem, da ne bi vplivali na proces preiskave.

Tekma se je sicer končala z rezultatom 6:1, vse skupaj pa je začel Neymar z dvema zadetkoma v 20. in 22. minuti, nadaljeval Edinson Cavani, ki je vodstvo povečal v 37. minuti, končni rezultat prvega polčasa pa je postavil Angel Di Maria v 41. minuti. Kylian Mbappe je v 70. minuti povišal na 5:0, medtem ko je čez štiri minute preko Marka Marina Zvezda znižala rezultat. Končnih 6:1 je s svojim tretjim zadetkom postavil Neymar.

 

Crvena zvezda: "Te obtožbe so nagnusne!"

 

Na obtožbe L'Equipea so se hitro oglasili pri Crveni zvezdi:

"Crvena zvezda z največjo mero jeze in gnusa zavrača pisanje L'Equipea povezano s sumom v razplet rezultata tekme PSG-Crvena zvezda in povezanosti kogarkoli iz Crvene zvezde v morebitne nepoštene dejavnosti."

"Navedbe iz tega besedila lahko povzročijo veliko škodo ugledu našega kluba in zato nogometni klub Crvena zvezda inzistira pri UEFI ter za to zadolženih preiskovalnih organih v Srbiji, da raziščejo ta sum do konca ter pridejo resnici do dna."

"Današnja tehnologija in različni drugi mehanizmi so toliko napredovali, da je nemogoče, da bi ta primer ostal nerazrešen. Klub pričakuje, da se čim hitreje pride do resnice in da se čim prej ukmakne vsakršen sum s kateregakoli člana našega našega kluba glede vpletenosti v nečastne dejavnosti."

 

PSG: "Ne moremo verjeti"

 

Po Zvezdi so se oglasili tudi predstavniki pariškega kluba:

"Na veliko začudenje in s presenečenjem smo sprejeli to informacijo. Niti v enem trenutku ni bilo od nikogar v našem klubu zahtevano, da se pogovorja o čem drugem, kot o običjanih stvareh glede organizacije tekme in protokola. PSG se drži osnovnih načel športa, integritete tekmovanja in se ograjuje od vseh dejanj, ki bi slednje postavljali pod vprašaj."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice