Šport > Nogomet
3 ogledov

Razlika na vrhu ostaja nespremenjena

Damir Rob je vodenje potapljajoče se lendavske barke prepustil Stanku Preradovič Žurnal24 main
V 32. kolu PrveLige Telekom sta vodilni ekipi Maribora in Celja doživeli poraz. Pred njunim sobotnim medsebojnim obračunom v Ljudskem vrtu razlika med njima tako ostaja šest točk.

Vodilni Mariborčani so v 32. kolu PrveLige Telekom z minimalnim porazom v Lendavi (0:1) Celjanom ponudili idealno priložnost, da se jim pred sobotnim medsebojnim obračunom v Ljudskem vrtu približajo le na tri točke, toda grofje na gostovanju v Ajdovščini pri zadnjeuvrščenem Primorju darila niso izkoristili. Sinovi burje so jih odpravili z 2:0. Vijolice so pod lendavske vinograde prišle močno oslabljene, zaradi takšnih in drugačnih razlogov je manjkalo kar šest igralcev, med njimi tudi kapetan in motor ekipe Zoran Pavlovič. Lendavčani, ki spomladi ne blestijo, so Mariboru odločilen udarec zadali v 36. minuti, ko je s strelom z 20 metrov zadel Siniša Janković. Podajo za zadetek je prispeval nekdanji član Maribora Damir Pekič. Pričakovanega pritiska Maribora v drugem polčasu ni bilo. Na drugi strani so imeli domači kar nekaj priložnosti za povišanje vodstva, a so bili v zaključku akcij nezbrani. Na mestnem stadionu v Ajdovščini je prvi zadel Mirko Žaja. Zmago domačih pa je v zadnji minuti rednega dela potrdil Nace Kosmač. Na zadnji tekmi so Goričani na gostovanju ugnali varovance Vlada Badžima. V 45. minuti je z enajstmetrovke zadel večni mladenič Enes Demirović, drugi gol za vrtnice pa je dosegel Luka Elsner v lastno mrežo.

Ajdovci kljub zmagi ostajajo na zadnjem mestu, saj so nogometaši Drave proti Interblocku vpisali že peto zaporedno zmago. Koprčani pa so remizirali v Velenju (0:0). Razlika med Primorjem, Dravo in Koprom zdaj znaša le tri točke.

PrvaLiga Telekom, 32. kolo:

Nafta : Maribor 1:0 (1:0)
Janković (36)

Rudar : Luka Koper 0:0

Labod Drava : Interblock 2:1 (1:1)
Zilić (2), Čeh (57); Rapnik (16)

Primorje : MIK CM Celje 2:0 (0:0)
Žaja (71), Kosmač (90)

Domžale : HIT Gorica 0:2 (0:0)
Demirovič (45/11-m), Elsner (66/ag)

Pari 33. kola:

Luka Koper - Labod Drava (sobota, 16.00)
Rudar Velenje - Primorje (sobota, 20.00)
HIT Gorica - Nafta (sobota, 20.00)
Maribor - MIK CM Celje (sobota, 20.00)
Interblock - Domžale (nedelja, 17.00)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.