Šport > Nogomet
934 ogledov

Popravil je 95 let star rekord, po desetih pa neljub déjà vu

Cristiano Ronaldo Profimedia
Cristiano Ronaldo kljub rekordu ne more biti dobre volje.

S svojim prvim zadetkom proti Lyonu je Cristiano Ronaldo postal najboljši strelec Juventusa v posamezni sezoni. Z golom iz enajstmetrovke je namreč dosegel svoj 36. zadetek v sezoni in tako popravil 95 let star rekord Madžara Ferenca HirzerPetintridesetletni Portugalec je kasneje na tekmi še enkrat zatresel mrežo tekmeca in se tako v tej sezoni zaustavil pri 37 golih. 

Od tega je kar 14 zadetkov dosegel z enajstmetrovk, po dveh letih pa je bil natančen tudi s prostega strela. Zbral je še sedem asistenc. V prejšnji sezoni, ko je prvič nosil dres Stare dame, je v svojo statistiko vpisal 28 golov in 11 asistenc.

Od Lyona do Lyona

Kljub rekordu portugalski zvezdnik ni mogel biti zadovoljen, saj se je na zaključni turnir osmerice, ki bo potekal v njegovi domovini, prebil Lyon zaradi zadeka v gosteh, skupni izid je bil sicer 2:2.

Lyon Liga prvakov Šport Real in Juventus brez zaključnega turnirja

Ronaldo je tako zgodaj v ligi prvakov nazadnje izpadel v sezoni 2009/10, ko je igral svojo prvo sezono pri kraljevem klubu po prihodu iz Manchester Uniteda. Tudi takrat je bil za Portugalca sicer usoden Lyon. Po zmagi z 1:0, so pred desetimi leti Francozi iztržili remi z 1:1 na Bernabeuu. Ronaldo se je tudi takrat vpisal med strelce, njegov sinočnji soigralec Miralem Pjanić, ta se sicer zdaj seli v Barcelono, pa je pred desetletjem zadel za Lyon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice