Šport > Nogomet
15 ogledov

Pijani sodnik že delil pravico Gorici

Delilec pravice, ki je bil na igrišču zasačen v pijanem stanju, je že sodil tudi Žurnal24 main
Nogometni sodniki nikakor niso brezmadežni. Včasih naredijo celo kakšen velik greh. Za takšno bi brez dvoma lahko označili dejanje Belorusa Sergeja Šmolika, ki je tekmo sodil pijan.

Že ob odmoru so igralci beloruskih prvoligašev Vitsebska in Naftana opazili, da sodnik smrdi po alkoholu. Pred drugim polčasom pa se je Sergej Šmolik očitno še malo odžejal in v nadaljevanju "pravico" delil popolnoma pijan. V nadaljevanju tekme se je na sredini igrišča celo sam ustavil in čakal, da mu ponudijo pomoč. Ko je ta prišla, se je Šmolik spomnil, da bi lahko odigral poškodbo hrbta. Pijani sodnik je tako z bolečim izrazom na obrazu odkorakal z igrišča, pri tem pa celo mahal navijačem. Alkotest je nedvoumno potrdil, da je imel v krvi alkohol. Beloruska nogometna zveza je seveda proti Šmoliku uvedla disciplinski postopek, ga takoj suspendirala, končna kazen pa še ni znana.



Da pa bi bila stvar za Slovence še zanimivejša, dodajmo, da so imeli s Šmolikom opravka že tudi slovenski nogometaši. Natančneje, ekipa Hita Gorice, ki je konec junija odigrala domačo tekmo prvega kroga pokala Intertoto z malteškim Hiberniasom. Glavni sodnik srečanja, ki ima Fifino licenco že dolgih 15 let, pa je bil nihče drug kot najvidnejši igralec naše zgodbe Sergej Šmolik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.