Šport > Nogomet
8 ogledov

Pet največjih Chelseajevih neumnosti

abramovic_gi Žurnal24 main
Če ne bi bilo zime, bi o recesiji čivkali vrabčki, zdaj pa le novinarji. Ta nadležni pojav je prizadel tudi Romana Abramoviča, zato se mu še kako kolca po starih zapravljivih časih.
 

Preberite še ...

Abramovič prodaja Chelsea?
Intervju: Mateja Kežman

Najbolj škandalozni prestop
Adrian Mutu. Romunski napadalec je svojo prvo sezono v Chelseaju odigral dobro, nato pa je sledil prihod Joseja Mourinha , novi trener pa Mutuja ni videl v svoji ekipi. Za povrh se je le nekaj kasneje zgodila znamenita kokainska afera in Romun je za sedem mesecev ostal brez nogometa. Sledil je prestop v Juventus in pozneje v Fiorentino , kjer je Mutu postal prva violina, takšna vloga pa mu seveda pripada tudi v reprezentanci, kar so v preteklem kvalifikacijskem ciklu na svoji koži občutili tudi člani slovenske izbrane vrste.

Pri Chelseaju je šel Mutuju najbolj v nos kokain.

 
Najbolj eksotični prestop
Scott Parker . Gre za zelo nadarjenega vezista, vendar nikakor ne za zvezdo. V Charltonu je bil vodja, njegov klub pa je relativno prepričljivo bil boj za Ligo prvakov. Skupaj s Chelseajem. Zakaj so ga modri kupili, lahko le ugibamo. Še najbolj verjetna razlaga je, da je Roman Abramovič sklenil, da je treba oslabiti tekmeca. Parkeja je tako čakalo mesto daleč pri koncu klopi za rezervne igralce.

Najbolj neupravičen prestop
Juan Sebastian Veron. Branislav Ivanović. Po imenitnih igrah v Italiji se je pred leti zgodil zelo odmeven Veronov prestop v Manchester United , kjer pa Argentinec ni pokazal toliko kot na Apeninskem polotoku. To so bila leta, ko je Abramovič trošil veliko in z okusom. Kljub temu se zdi, da je Veron v Chelsea prispel bolj kot ne zaradi zvenečega imena, nato pa se je vrnil v Italijo, v Inter. Če je Argentinec za Chelsea vsaj igral, pa res ni jasno, kaj med modrimi počne Srb Branislav Ivanović . Ta je po prestopu iz moskovske Lokomotive že skoraj leto dni v Londonu, vendar tam le živi in trenira, saj prvega pol leta praktično ni igral. Ob poškodbi Ricarda Carvalha in ostalih branilcev mu je sicer pripadlo mesto v ekipi, vendar je malo upanja, da bo tako tudi v prihodnje.

 

V nedeljo še najbolj plodni

Da pa ne bomo le kritizirali, portal zurnal24.si obiščite tudi v nedeljo, ko se bomo pozabavali s tistimi prestopi, ki so se londonskim modrim najbolj obrestovali.

Najbolj slovenski prestop
Mateja Kežman. Od srbskega napadalca, nekdanjega nogometaša Partizana in PSV-ja , ki ima tudi slovenske korenine, so v Chelseaju pričakovali veliko, vendar so dejstva pokazala nasprotno. Čeprav je prispeval svoj delež v šampionskih časih Chelseaja, ga ne moremo razglasiti za standardnega člana prve postave. Kljub vsemu pa je ob njegovem odhodu v Atletico Abramovič še uspel zaslužiti 300 tisoč evrov. Zanj tedaj malenkost, ampak vseeno.

Mateja Kežman zdaj brca za francoski PSG. © Gregor Prebil

 
Najbolj čudni prestop
Hernan Crespo . Argentinskega napadalca je Mourinho poslal v Milan kot odsluženo blago, v prestolnici mode pa je Crespo v paru z Andrejem Ševčenkom zablestel ter zabijal tako v serie A kot v Ligi prvakov. Zato si ga je trener modrih zaželel nazaj, vendar se v Londonu znova ni znašel, podobna usoda pa ga je čakala tudi v Interju , kjer nikakor ne more najti samega sebe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.