Šport > Nogomet
239 ogledov

Odpuščen še en selektor

Sampaoli
Tudi Argentinci bodo iskali novega selektorja.

Argentinski mediji poročajo, da dosedanji selektor nogometne reprezentance Jorge Sampaoli ni več trener državne reprezentance. Oseminpetdesetletni trener, ki je z gavči na svetovnem prvenstvu izpadel v osmini finala proti finalistki Franciji, je imel sicer pogodbo do leta 2022. Uradno naj bi papirje podpisali v ponedeljek.

Argentinska nogometna zveza (AFA) bo po poročanju medijev morala Sampaoliju za predčasno prekinitev sodelovanja plačati 1,6 milijona dolarjev odškodnine, kar je za zvezo, kjer so morali kapetan Lionel Messi in soigralci iz svojega žepa plačevati trenersko in tehnično osebje, drese ipd., ogromno. AFA naj ni znesek poravnala v sedmih obrokih.

Sampaoli je Argentino vodil na 15 tekmah, od tega je dobil sedem tekem, štirikrat so dvakratni svetovni prvaki igrali neodločeno, štiri tekme pa so izgubili - vključno z zadnjim porazom proti finalistki mundiala Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.