Šport > Nogomet
239 ogledov

Novi nemški prvak v Rimu strl sinove volkulje

Robert Andrich Profimedia
Nadaljuje se sanjska sezona Bayerja.

Po prvih tekmah polfinala evropske nogometne ekipe sta lahko bolj zadovoljni gostujoči ekipi. Predvsem to velja za Bayer Leverkusen, ki je v Rimu z 2:0 premagal Romo, ugoden izid pa je v gosteh iztržila druga italijanska ekipa Atalanta, v Marseillu je igrala 1:1.

Za Bayer se je sanjska sezona nadaljevala tudi na olimpijskem stadionu v Rimu. Varovanci Xabija Alonsa, ki si že zagotovili naslov nemškega prvaka, tudi v Evropi ne poznajo poraza. Na začetku tekme so sicer prepustili pobudo domačim, za katere je najlepšo priložnost zapravil Romelo Lukaku, ki je z glavo zadel prečko.

Ko pa je v 28. minuti Rick Karsdorp storil veliko napako in praktično poklonil priložnost tekmecem, to je izkoristil Florian Wirtz, je njihova igra močno padla. Nemci so bili konkretnejši, pripravili so si celo vrsto priložnosti, drugič pa zadeli v 73. minuti, z lepim strelom od daleč je izid povišal Robert Andrich. V sodnikovem dodatku bi Roma vendarle lahko znižala zaostanek, toda Tammy Abraham je iz ugodnega položaja žogo poslal prek vrat.

Dobre predstave nadaljuje tudi Atalanta, ki je uspešno preživela gostovanje v južni Franciji. Potem ko je Gianluca Scamacca v 11. minuti svojo ekipo tako kot na četrtfinalnem gostovanju pri Liverpoolu hitro povedel v vodstvo, so njeni navijači upali, da bi se ponovil scenarij z Otoka. A Francozi so hitro izenačili, to je s strelom od daleč uspelo branilcu Chancelu Mbembi. Ta je sprožil z nekaj več kot dvajset metrov, zaresel vratnico, okroglo usnje pa se je odbilo v gol.

Chancel Mbemba | Avtor: Profimedia Profimedia

Marseille je sicer skozi vso tekmo pritiskal, imel tudi priložnosti za zmago, nekaj nevarnih protinapadov je zapravili tudi Atalanta, tako da je ostalo pri neodločenem izidu. Marseille je v drugem polčasu sicer še enkrat zatresel mrežo tekmeca, a je bil zadertek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, goste pa je v eni izmed akcij rešil tudi okvir vrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice