Šport > Nogomet
1850 ogledov

Neverjeten razlog, zakaj je propadel prestop Haalanda k Chelseaju

Erling Braut Haaland Profimedia
Najbolj osovražen agent v svetu nogometa je pokvaril prestop svojega varovanca v vrste angleškega velikana.

Romelu Lukaku je po svojem prestopu k londonskemu Chelseaju že na svojem prvem nastopu v modrem dresu navdušil svoje nove (stare) navijače, potem ko je po vrnitvi v svoj bivši klub že na prvi tekmi zadel proti velikemu rivalu Arsenalu ter na sploh odigral odlično tekmo.

Toda po pisanju angleških medijev je bilo daleč od tega, da bi bil izjemni Belgijec prva tarča Chelseaja, ki si je v svojih vrstah želel videti predvsem Norvežana Erlinga Brauta Haalanda.

Erling Braut Haaland | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda nogometašev agent, zloglasni Mino Raiola, naj bi od Modrih zahteval preprosto preveč, predvsem za lastni žep, tako da so se Blues obrnili k svoji drugi, dosti cenejši opciji, Lukakuju, katerega so morali plačati "zgolj" 115 milijonov evrov.

Pri Chelseaju so se sicer zavedali, da prestop morda celo najbolj vročega napadalca na svetu, ki je za svoj dosedanji klub Borussio Dortmund zbral kar neverjetnih 62 zadetkov in 18 asistenc na 63 tekmah, zagotovo ne bo poceni ter da bodo morali zanj izkrcati več kot 150 milijonov evrov.

Toda po poročanju Daily Maila naj bi se Angleži z Nemci že vse dogovorili, nato pa je na sceno stopil Raiola, ki je za svojega nogometaša zahteval tedensko plačo kar 820.000 funtov, kar bi pomenilo skoraj milijon evrov na teden (960.00 €).

Mino Raiola | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi na to bi bili pri Blues še pripravljeni pristati, dokler ni Raiola kot pogoj še navrgel svoj delež, v katerem je od Chelseaja zahteval 34 milijonov funtov v trenutku podpisa, obenem pa naj bi tudi njemu Chelsea naslednjih pet let izplačeval plačo, kar pa je bilo Modrim na koncu nesprejemljivo in po zelo hitrem postopku so se obrnili k Lukakuju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.