Šport > Nogomet
219 ogledov

Naš prvi tekmec na Euru do prestižne zmage

Christian Eriksen Profimedia
Eriksen je Danski zagotovil prestižno sosedsko zmago.

Danska nogometna reprezentanca, prvi tekmec Slovenije na bližnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji, je predzadnjo testno tekmo pred EP končala z zmago. Za končnih 2:1 (1:1) proti velikim tekmecem Švedom je v Koebenhavnu odločilni gol dosegel prvi zvezdnik Christian Eriksen v 86. minuti.

Za Dansko, ki je na domačem terenu skorajda nepremagljiva, je bila to 14. zmaga na domačih tekmah v zadnjih 16 dvobojih. Danska je začela zelo poletno, Eriksen je podal s kota, zadel pa Pierre-Emile Hoejbjerg že v drugi minuti.

A vodstvo ni zdržalo dolgo, saj je za Švede že v deveti izenačil Alexander Isak. V nadaljevanju so imeli domači premoč, Eriksen pa še eno lepo priložnost, a se je izkazal švedski vratar Robin Olsen.

Danci so nato deset minut pred koncem zahtevali najstrožjo kazen po padcu Joakima Maehleja v kazenskem prostoru, a zaman. Je pa nato v 86. udaril Eriksen, ko je z roba kazenskega prostora neubranljivo poslal žogo v mrežo za dansko zmago.

Danska bo zadnji test pred EP opravila v nedeljo, ko bo igrala s še enim skandinavskim tekmecem Norveško. Švedska pa bo pred EP igrala še z enim slovenskim nasprotnikom v skupini Srbijo.

Slovenija in Danska bosta na Euru 2024 prvo tekmo v skupini C igrali v nedeljo, 16. junija ob 18. uri v Stuttgartu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice