Šport > Nogomet
317 ogledov

Olimpija ima novega trenerja, vodil jo bo nekdanji španski reprezentant

Victor Sanchez del Amo Profimedia
Victor Sanchez del Amo je novi trener nogometašev Olimpije.

Nogometaše Olimpije bo v novi sezoni vodil Španec Victor Sanchez del Amo, poročajo slovenski športni mediji. Španec bo nasledil Zorana Zeljkovića, s katerim so se v ljubljanskem kolektivu razšli v začetku maja, začasno pa ga je v končnici prvenstva zamenjal športni direktor Goran Boromisa.

Oseminštiridesetletni Španec je kot pomočnik trenerja deloval pri Getafeju, Sevilli in Olympiacosu, kot samostojni trener pa pri Deportivu La Coruni (50 tekem), Olympiakosu (2 tekmi), Betisu (27 tekem) in Malagi (33 tekem), nazadnje pa je na sedmih tekmah vodil drugoligaša Cartageno. Vse skupaj je v vlogi glavnega trenerja vodil 119 tekem, na katerih je zbral 29 zmag, 43 remijev in 47 porazov.

Victor Sanchez del Amo | Avtor: Profimedia Profimedia

Blestel pa je kot nogometaš, saj je med drugim igral tudi za madridski Real ter Deportivo la Coruno v njegovih zlatih časih. Z njima je osvojil kar sedem velikih lovorik. Nastopal je tudi za Racing Santander, Panathinaikos in Elche. Osemkrat je oblekel tudi dres španske reprezentance.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice