Šport > Nogomet
5468 ogledov

Messi na večni lestvici prehitel Ronalda

Lionel Messi Epa
Argentinski zvezdnik je v zadnjem kolu španske La Lige dosegel nov mejnik.

Lionel Messi je v nedeljo v zadnjem kolu letošnje sezone elitne španske nogometne lige dosegel dva zadetka v Eibarju in Barceloni pomagal do remija (2:2).

Hoja po robu Šport Messi izzval srd Kataloncev, tega mu ne bodo odpustili

Argentinec je v letošnji ligaški sezoni, ko so si Katalonci predčasno zagotovili drugi zaporedni naslov, na 34 odigranih tekmah zabil 36 zadetkov. Že šestič je postal najboljši strelec La Lige, s čimer se je izenačil s slovitim Telmom Zarro, legendo bilbajskega Athletica.

Na vseh tekmah letošnje sezone, vključno s španskim kraljevim pokalom in Ligo prvakov, je Messi zabil 50 golov na 49 srečanjih. S tem je svoj karierni izkupiček na uradnih tekmah dvignil na 602 gola, skupno je zaigral na 686 obračunih.

S svojim drugim zadetkom v Eibarju je Messi na večni lestvici prehitel večnega rivala Cristiana Ronalda. Portugalec je trenutno pri 601 zadetku, odigral pa je 806 uradnih tekem. Letos je Cristiano v dresu Juventusa v mrežo poslal 28 žog na 43 tekmah.

Oba velemojstra bosta v letošnji sezoni odigrala še eno srečanje. Messi se bo v soboto na seviljskem stadionu Benito Villamarín z Barcelono proti Valencii boril v finalu španskega pokala, Ronaldo pa bo odigral še zadnje prvenstveno srečanje proti Sampdorii.

ronaldo georgina Ojoj Šport Ronaldo najprej udaril sina, nato še Georgino

Komentarjev 4
  • mihatirs 15:16 21.maj 2019.

    hahaha messija v italijo pa v anglijo dat igrat...pa bi imel pol golov manj