Šport > Nogomet
1325 ogledov

Messi je številka ena

lionel messi Epa
Napadalec po novem kraljuje na vrhu seznama.

Potem ko je Barcelona v maroškem Tangerju osvojila španski superpokal, je njen novi kapetan, argentinski superzvezdnik Lionel Messi, postal rekorder po številu naslovov s svojim katalonskim klubom. Za Argentinca je bila to že 33. lovorika v dresu Barcelone, do zdaj si je status najuspešnejšega igralca delil z Andresom Iniesto.

Gerard Pique in Sergio Busquets jih imata 28, Xavi Hernandez, klubski rekorder po številu odigranih tekem, pa 25 naslovov.

"Jasno je bilo, da če bo kdo osvojil toliko lovorik, bo to on. Ne vem, kako bi se moral zdaj počutiti, zagotovo je ponosen. To je enkraten dosežek, verjamem pa, da z zbiranjem lovorik še ni končal," je po superpokalu dejal Messijev trener Ernesto Valverde.

Prvo lovoriko je Argentinec osvojil v sezoni 2004/05, ko je postal državni prvak. Nato je osvojil še osem naslovov državnega prvaka, štiri naslove evropskega in tri naslove svetovnega prvaka, osvojil je šest španskih pokalov, osem španskih superpokalov in tri evropske superpokale.

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice