Šport > Nogomet
405 ogledov

Maribor za mišjo dlako

Aluminij NK Maribor
Slovenski podprvak se je vrnil iz izgubljenega položaja.

Nogometaši Maribora, Mure, Kopra in Domžal so se danes uvrstili v četrtfinale pokala Slovenije. Mariborčani so v osmini finala premagali Bravo s 3:2, Mura je bila z 1:0 boljša od velenjskega Rudarja, Koper z 2:0 od Nafte, Domžale so izločile Ivančno Gorico s 3:0. Preostale štiri tekme bodo prihodnji teden.

Domačine, nogometaše Brava, je v 29. minuti v vodstvo popeljal Mustafa Nukić. Veselje Ljubljančanov, ki sicer igrajo v 2. SNL, je trajalo eno minuto, ko je na 1:1 poravnal Jasmin Mešanović. V 36. minuti je za novo vodstvo Brava lepo zadel Anis Jašaragić, ki je zadel stičišče prečke in vratnice gola, ki ga je tokrat branil Aljaž Cotman. Ko je že vse kazalo na presenetljivo napredovanje Brava, je za 2:2 z golom v sodniškem dodatku poskrbel Felipe Santos. Za popoln preobrat vijoličastih je v 95. minuti z golom po podaji iz kota zadel Aleksander Rajčević.

V Murski Soboti sta se pomerila prvoligaša Mura in Rudar Velenje. Junak tekme je bil z golom v 84. minuti Luka Bobičanec.

Domžale so brez večjih težav izločile Ivančno Gorico. Že v prvem polčasu sta zadela Slobodan Vuk (6.) in Senijad Ibričić (37.), v drugem še Ruben Belima (69.), ki je danes odigral sploh prvo tekmo v dresu Domžal.

V Kopru so domači igralci z 2:0 odpravili Nafto.

Prihodnjo sredo so na sporedu še trije obračuni. Ob 15.30 Brda - Gorica, ob 18.00 Korotan Prevalje - Aluminij in ob 19.00 Celje Krško. Branilko naslova Olimpijo tekma osmine finala čaka v četrtek, 20. septembra, ob 18. uri proti Triglavu Kranju.

Pokal Slovenije, osmina finala:

*Mura - Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Bravo - *Maribor 2:3 (2:1)
*Koper - Nafta 1903 2:0 (0:0)
Ivančna Gorica - *Domžale 0:3 (0:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice