Šport > Nogomet
130 ogledov

Maribor po zmagi proti prvakom točkovno ujel Olimpijo

Hilal Soudani twitter NK Maribor
Nogometaši Maribora so v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Celje s 3:1 (2:0).

Izbranci Anteja Šimundže so v praznem Ljudskem vrtu, na naslednji tekmi proti Olimpiji bo obisk znova dovoljen, s špalirjem sprejeli državne prvake iz Celja. Vijolični si do konca sezone želijo skočiti na drugo mesto, ki prinaša začetek evropske sezone v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige, medtem ko tretje mesto že v prvem krogu.

Svojo nalogo so tokrat v obračunu, polnem priložnosti in strelov, opravili po svojih željah in so se točkovno poravnali z drugouvrščeno Olimpijo, ki bo v nedeljo gostila Muro.

Mariborčani so proti Celjanom, ki so za razliko od domačih začeli s kar precej spremenjeno prvo postavo, povedli na začetku 13. minute, ko je po kotu, odbiti žogi in poskusu Jana Repasa do strela malce z leve strani prišel Sven Šoštarič Karič in zadel za 1:0.

Svoj 13. gol v sezoni je v 28. minuti nato dosegel igralec meseca aprila Hilal Soudani, ko je na robu kazenskega prostora sprejel podajo (osmo v sezoni) Josipa Iličića in matiral Matka Obradovića.

Kar bledi Celjani so tudi prišli do nekaj strelov, a ne dovolj dobrih, zgrešil je tudi Aljoša Matko z glavo v 37. minuti. Blizu zadetku pa je v bil v 45. minuti Marko Božić, ki je zadel vratnico, malce pozneje pa je Obradović ustavil poskus Arnela Jakupovića iz kazenskega prostora.

V uvodu drugega dela je Damir Krznar v igro poslal standardna Žana Karničnika in Jegorja Pruceva, takoj zatem je neuspešno streljal Luka Bobičanec, odločen celjski začetek pa so domači prekinili s protinapadom v 51. minuti, ko je Iličić stekel sam proti vratom, nesebično oddal žogo do Beharja Fete, ta pa je zadel vratnico.

V teh trenutkih so se nevarne akcije vrstile ena za drugo na obeh straneh, predvsem Celje si je želelo zadetek, zelo aktiven je bil Prucev na levem krilu. Na drugi strani je Soudani žogo poslal malce čez vrata v 63. minuti, štiri minute zatem pa je imel odprt strel Etienne Beugre, a je bil Obradović dobro posredoval.

V 75. minuti je po dobri Iličićevi akciji Soudani s peto žogo poslal malo mimo celjskih vrat, nevarnejši gostitelji pa so še naprej zapravljali obetavne akcije, v 85. minuti pa so eno le unovčili, ko je Iličić z izvrstno podajo za gostujočo obrambo našel Maksa Barišića, ta pa je dobil dvoboj z vratarjem za 3:0.

V 88. minuti je Celje zmanjšalo zaostanek, ko je Sunday Adetunji prišel do žoge med srednjima branilcema Maribora in matiral Ažbeta Juga.
 

Aluminj : Bravo Kostel  1:1 (0:1)

Aluminij je v boju za obstanek iskal pomembne točke proti Bravu. Dobil je eno ter se točkovno izenačil s predzadnjimi Radomljami, ki imajo še tekmo v dobrem. Do konca sezone ga čaka še gostovanje pri Rogaški (ta ima na osmem mestu ob tekmi manj pet točk več) in domač obračun z Domžalami. 

Po relativno mirnem začetku so Šiškarji povedli v 17. minuti, z desne strani je podal Mark Španring, pred golom pa je spretno reagiral Matej Poplatnik in zadel za 1:0. Zanj je bil to enajsti gol sezone.

Kidričani so zatem imeli nekaj obetavnih akcij, tudi nekaj strelov, vendar niso bili posebej nevarni, tudi Tomislav Jagić je v 35. minuti z 20 metrov žogo poslal čez gol. V 44. minuti je Gal Gorenak kot naslednji prišel do strela pri domačih, vendar je bil vratar Matija Orbanić na pravem mestu. Ob koncu polčasa je na drugi strani z 20 metrov Martin Pečar zadel le zunanji del mreže.

V drugem polčasu je najprej v 50. minuti dvakrat poskusil Jakoslav Stanković, posebej pri prvem poskusu je imel Lan Jovanović nekaj dela.

V 59. minuti pa so domači izenačili, ko je po desni strani kazenskega prostora neoviran prišel do strela in zadel z 12 metrov za 1:1. V 63. minuti je še enkrat posredoval Orbanić, v 68. minuti pa je bil premalo natančen Tom Kljun.

V 78. minuti je Poplatnik po lepi podaji prišel sam pred Jovanovića, a mladi domači vratar je dobro posredoval in žogo izbil Bravovemu napadalcu.
 

Koper : Domžale  3:1 (2:0)

Koprčani so proti Domžalam vpisali zmago, ki jih je popeljala na četrto mesto lestvice. To bi lahko - potem ko je Rogaška, finalist pokala, ostala brez licence za prihodnjo sezono (to lahko sicer še pridobi) - prineslo tudi še zadnje mesto za evropska tekmovanja oziroma kvalifikacije za konferenčno ligo. Z dvema goloma je bil junak tekme Wisdom Sule. Na drugi strani so Domžalčani ostali sedmi in brez možnosti za četrto mesto.

Koper je nekoliko odločneje začel, v osmi minuti je gostujoči vratar Lovro Štubljar moral prvič resneje posredovati, domači Jan Koprivec pa je bil uspešen v 13. minuti po poskusu Maria Krstovskega.

Domžalčani so zadeli v 15. minuti, a je Nermin Hodžić po kotu z leve strani na oddaljeni vratnici žogo v mrežo potisnil z roko, tako da zadetek ni obveljal.

Štubljar je imel spet nekaj dela v 20. minuti, tri minute zatem pa ga je premagal Sule, a tudi ta gol ni obveljal, saj je koprski napadalec storil prekršek nad Danielom Offenbacherjem.

Toda Sule je znova udaril že v 27. minuti, ko je dobro sprejel žogo na robu kazenskega prostora, nato pa tudi z nekaj sreče zadel z dobrih desetih metrov.

V 40. minuti so domači vodili z 2:0. Najprej je v kazenskem prostoru streljal Luka Vešner Tičić, Štubljar je žogo odbil, a le na glavo Deniju Juriću, ki jo je nato spravil v mrežo. Štiri minute pozneje je bil na preizkušnji spet tudi domači vratar Koprivec po močnem prostem strelu Jošta Piška z velike razdalje.

Uvod drugega dela je bil nekoliko mirnejši, čeprav je imel Jurić v 53. minuti polpriložnost pri domačih, pravih strelov pa tudi v nadaljevanju ni bilo. Več želje je bilo pričakovati predvsem od gostov, a so imeli domači bolj ali manj vse pod nadzorom.

Toda v 78. minuti so gosti vendarle zadeli, po podaji z leve strani je z glavo zadel Filip Stuparević, ki je v prvi minuti sodniškega dodatka dobro izvedel še prosti strel s 25 metrov, a zadel le prečko.

Pri gostiteljih je bil v zaključku dvakrat nenatančen Sule, v 95. minuti pa je slednji še enkrat zadel, ko je stekel za hrbet domžalske obrambe po podaji z leve strani.
 

Prva liga Telemach, 34. krog:

Aluminij : Bravo Kostel  1:1 (0:1)
Jagić 60.; Poplatnik 17.

Koper : Domžale  3:1 (2:0)
Sule 27., 95., Jurić 40.; Stuparević 78.

Maribor : Celje  3:1 (2:0)
Šoštarič Karić 12., Soudani 28., Barišić 85.; Adetunji 88.

Nedelja:
Kalcer Radomlje - Rogaška
Olimpija - Mura

Lestvica:
 1. Celje            34 23  6  5  72:32  75
 2. Maribor          34 18  9  7  64:33  63
 3. Olimpija         33 18  9  6  68:41  63
 4. Koper            34 12 11 11  49:46  47
 5. Bravo Kostel     34 11 13 10  40:41  46
 6. Mura             33 11  8 14  40:52  41
 7. Domžale          34 12  3 19  48:58  39
 8. Rogaška          33  9  6 18  34:58  33
 9. Kalcer Radomlje  33  6 10 17  30:49  28
10. Aluminij         34  7  7 20  32:67  28
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice