Šport > Nogomet
92 ogledov

Manchester Unitedu je zmanjkalo potrpljenja

Erik ten Hag Epa
Pri angleškem velikanu Manchester Unitedu so po katastrofalnem uvodu v novo sezono odpustili trenerja Erika ten Haga.

Nizozemski strateg Erik ten Hag ni več trener angleškega nogometnega velika Manchester Uniteda, je klub danes sporočil na svoji spletni strani. Štiriinpetdesetletni Nizozemec je v Manchester prispel aprila 2022, rdeče vrage pa je popeljal do dveh pokalnih lovorik. United je 2023 osvojil ligaški pokal, leto kasneje pa še pokal FA.

To pa ni bilo dovolj, da bi si Nizozemec rešil službo na Otoku. V minuli sezoni je United prvenstvo sklenil šele na osmem mestu, letošnja pa se je začela še skromneje, saj se rdeči klub iz Manchestra nahaja na 14. mestu po devetih krogih z 11 osvojenimi točkami in zgolj tremi zmagami.

V nedeljo so nogometaši Uniteda proti West Hamu doživeli še četrti poraz v uvodu sezone, zmagali pa so le enkrat na zadnjih osmih tekmah v vseh tekmovanjih.

Erik ten Hag | Avtor: Epa Epa

Tudi v evropski tekmovanjih ne gre angleškemu klubu nič kaj boljše. V letošnji izvedbi evropske lige je na prvih treh tekmah nanizal tri zaporedne remije in je daleč od najvišjih mest v novem ligaškem sistemu.

"Erik ten Hag je zapustil mesto trenerja prve ekipe Manchester Uniteda. Eriku smo hvaležni za vse, kar je naredil v času, ko je bil z nami, in mu želimo vse dobro v prihodnosti," je klub zapisal v izjavi na spletu.

Kobbie Mainoo Nenavadno Šport United City prosil za uslugo in bil hitro zavrnjen

Kot so še dodali, bo vodenje kluba kot začasni trener prevzel Ruud van Nistelrooy, ob pomoči trenutnega strokovnega štaba, medtem ko se bo klub lotil iskanja stalnega glavnega trenerja.

Še pred porazom proti West Hamu je sicer ten Hag poskrbel za najslabši začetek sezone Uniteda v angleškem prvenstvu po sezoni 1989/90.

Alex Ferguson Konec ere Šport Manchester United 'odpikal' legendarnega Fergusona

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.