Šport > Nogomet
968 ogledov

Prva zaslišanja v sodbi stoletja

Manchester City Profimedia Nogometaši Manchester Cityja.
V ponedeljek se bodo na neznani lokaciji začela prva zaslišanja pred sodbo Manchester Cityju. Na nitki odnosi med VB in ZAE.

Sodbo so v Angliji poimenovali športna sodba stoletja. Štirikratni zaporedni angleški nogometni prvak, Manchester City, se bo moral braniti obtožb zaradi domnevnega kršenja finančnih pravil, obtožuje ga elitna angleška liga. Sojenje bo trajalo deset tednov, njegov izid pa pričakujejo na začetku leta 2025, poroča BBC.

Premierligaški klub, ki v angleški ligi že leta dominira in je v večinski lasti milijarderja iz Abu Dabija, obtožuje serijskega goljufanja. Klub bremeni 115 obtožb, ki so razporejene na 14 sezon, vključno z večkratnimi obtožbami o kršenju predpisov z nezagotavljanjem točnih finančnih informacij.

City je vedno odločno zanikal obtožbe in čeprav se ugibanja stopnjujejo, nihče ne ve, kakšna bo sodba. Če bi bil City spoznan za krivega, bi se teoretično lahko soočil z izključitvijo iz lige oziroma dovolj resnim odvzemom točk, da bi bil obsojen na izpad.

Takšna usoda bi vrgla dolgo senco na Cityjeve dosežke, pahnila prihodnost trenerja in ekipe v negotovost ter morda sprožila zahtevke za odškodnino s strani drugih klubov.

Domneva se, da bi takšen madež na ugledu Cityja in lastnikov kluba lahko celo vplival na odnose Velike Britanije z Združenimi arabskimi emirati (ZAE), ključnim zalivskim zaveznikom in trgovinskim partnerjem, katerih predsednik je brat večinskega lastnika kluba šejk Mansur bin Zajed al-Nahjan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice