Šport > Nogomet
22525 ogledov

Hrvaški junak se je zlomil na tiskovki

danijel subašić domagoj vida
1/7
Epa
Hrvaški vratar ob vprašanju novinarja ni mogel krotiti čustev.

Hrvaška reprezentanca odšteva dneve do četrtfinalnega obračuna na nogometnem svetovnem prvenstvu. Kockasti se bodo za uvrstitev med najboljše štiri ekipe v soboto, 7. julija, v olimpijskem Sočiju pomerili z gostiteljico Rusijo.

Tiskovne konference v Sočiju sta se udeležila veliki junak dramatične tekme z Dansko vratar Danjiel Subašić in branilec Domagoj Vida.

Druženje z novinarji se je začelo v zabavnem in sproščenem duhu, saj je hrvaški čuvaj mreže obujal spomine na veliko zmago v osmini finala, ko je v ključnem trenutku ubranil kar tri enajstmetrovke nasprotne ekipe.

Nato je sledilo vprašanje, ob katerem ni mogel ostati ravnodušen.

Novinarji so hrvaškega junaka povprašali o odnosu s Hrvojem Čustićem, nekdanjim hrvaškim nogometašem, ki je pred desetimi leti umrl, potem ko je na tekmi v Zadru z glavo udaril ob betonski zid ob igrišču.

"Videli smo, da ste spet nosili Čustićevo majico. Vem, da to ni nič novega. Nam lahko pojasnite, zakaj je za vas pomembno, da še vedno nosite to majico, čeprav to počnete že toliko časa?" je hrvaškega vratarja vprašal novinar.

Hrvoje Čustić je nekdanji nogometaš Zadra, ki se je leta 2008 hudo poškodoval med ligaško tekmo s Cibalio. Po usodnem udarcu z glavo so ga prepeljali v bolnišnico, kjer so ga operirali in dali v umetno komo. Pet dni kasneje je umrl. Star je bil 24 let.

"Ko se je to zgodilo..." je začel pretreseni Subašić, a misli ni uspel dokončati. Čustva so bila premočna. Vmešal se je koordinator tiskovne konference in dejal, da dodatne informacije na to temo niso potrebne. Vlogo glavnega govorca je nato prevzel Vida.

"Oprostite zaradi solz. Čustva so jeb** stvar," se je ob koncu tiskove konference opravičil hrvaški vratar.

Komentarjev 7
  • lotus 22:31 05.julij 2018.

    Vi ste res kretenoidi pa kaj se čujete kaj govorite...pišete!idioti nedojebani ne poznate zgodbo ker ste še takrat bili v jajcih očetovih in boljše bi bilo da si ga je vrgu na roke kot da vas je delal....nezaslišano

  • janez812 09:37 05.julij 2018.

    drugac tvoja mami pusi kreten zabiti.

  • janez812 09:35 05.julij 2018.

    ti si pomoje prvorazredni kreten

Sorodne novice