Šport > Nogomet
729 ogledov

Maradona: Argentino bi vodil brezplačno!

Diego Maradona Epa
Diego Maradona bi bil pripravljen ponovno prevzeti vlogo argentinskega selektorja, če bi mu jo tamkajšnja nogometna zveza ponudila. Delo bi opravljal celo brezplačno.

Nogometna legenda Diego Armando Maradona, ki je bil eden najbolj vidnih navijačev gavčev na svetovnem prvenstvu v Rusiji, je argentinsko izbrano vrsto vodil že na prvenstvu leta 2010. Argentinci so z igro navduševali vse do hudega poraza proti Nemcem v četrtfinalu. Mesto selektorja je zapustil po vrsti nesporazumov z nogometno zvezo AFA, zdaj pa si želi Lionelu Messiju in druščini pomagati nazaj na nogometni vrh.

Maradona je v pogovoru za južnoameriško televizijo Telesur dejal, da so ga že vprašali, če bi sprejel morebitno ponudbo nogometne zveze. "Bi in to brezplačno. Nič ne bi zahteval v zameno," so besede nekdanjega svetovnega prvaka.

Zamenjava argentinskega selektorja pa ne bi bila brezplačna. Jorge Sampaoli ima še triletno pogodbo. Če ga bo argentinska zveza odpustila po tem prvenstvu, mu bo morala plačati 13 milijonov evrov odškodnine. V Argentini si sicer kar 82% ljubiteljev nogometa želi, da Sampaolija po blamaži v Rusiji odstavijo.

Komentarjev 2
  • perhan63 18:38 03.julij 2018.

    za vrečko koke....na mesec