Šport > Nogomet
136 ogledov

Handanović brez težav na obisku pri Belcu

Salernitana Inter Epa
Odigrani sta bili uvodni tekmi 18. kola elitne italijanske nogometne lige.

Vodilni Inter je primat utrdil z zmago pri zadnjeuvrščeni Salernitani (0:5). V vratih slednje prvič letos ni bil Vid Belec, zato pa je vso tekmo za goste branil Samir Handanović.

Inter je povedel v zgodnji fazi tekme, po predložku Hakana Çalhanoğluja je z glavo zabil Ivan Perišić. Domači so pretili z izenačenjem in po poskusu Joela Obija se je moral izkazati tudi Handanović, a še pred polčasom je s strelom iz bližine prednost gostov povišal Denzel Dumfries.

Drugi polčas se je začel z zadetkom Alexisa Sáncheza, še drugo asistenco je vpisal Çalhanoğlu. V zaključku srečanja sta za "petardo" zadela še Lautaro Martínez in Roberto Gagliardini.

Christian Eriksen Eriksen Šport Žalosten zasuk v zgodbi nogometaša, ki je med Eurom doživel srčni zastoj

Lazio je brez večjih težav odpravil predzadnjo Genoo (3:1), ki pod vodstvom Andreja Ševčenka še ni okusila zmage. V prvem polčasu je iz bližine zabil Pedro, slavje Rimljanov sta potrdila Francesco Acerbi z glavo in Mattia Zaccagni v dvoboju ena na ena z vratarjem. Tolažilni gol za Ligurijce je z roba kazenskega prostora zabil Filippo Melegoni.

Vrhunec sobotnega dogajanja v Serie A bo obisk AS Rome v Bergamu pri Atalanti, v nedeljo pa se bosta na San Siru udarila pretendenta za naslov AC Milan in Napoli.

Serie A, 18. kolo:

Salernitana - Inter 0:5 (0:2)
Lazio - Genoa 3:1 (1:0)

SOBOTA:
Atalanta - AS Roma
Bologna - Juventus
Cagliari - Udinese

NEDELJA:
Fiorentina - Sassuolo
Spezia - Empoli
Sampodoria - Venezia
Torino - Hellas Verona
AC Milan - Napoli

LESTVICA:
1. Inter 43 (+1)
2. AC Milan 39
3. Atalanta 37
4. Napoli 36
5. Fiorentina 30
6. AS Roma 28
7. Juventus 28
...
17. Spezia 12
18. Cagliari 10
19. Genoa 10 (+1)
20. Salernitana 8 (+1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.