Šport > Nogomet
698 ogledov

Francoski največji strahovi so se uresničili

Paul Pogba Profimedia
Pogba bo ostal brez nastopa v Katarju.

Francoski nogometni zvezdnik Paul Pogba bo zaradi težav s kolenom izpustil svetovno prvenstvo v Katarju. Njegova agentka Rafaela Pimenta je v izjavi za javnost sporočila, da 29-letni vezist potrebuje več časa za okrevanje po operaciji kolena.

Pogba je s francosko izbrano vrsto postal svetovni prvak pred dobrimi štirimi leti v Rusiji. V finalu, ki ga je Francija proti Hrvaški dobila s 4:2, je dosegel tudi zadetek za 3:1.

"Po včerajšnjih in današnjih zdravniških pregledih v Torinu in Pittsburghu, moram sporočiti, da Pogba potrebuje več časa za okrevanje. Zaradi tega se še nekaj časa ne bo pridružil treningom Juventusa in ne bo nastopil za Francijo na svetovnem prvenstvu," je v izjavi zapisala Pimenta.

Svetovno prvenstvo bo sicer v Katarju na sporedu med 20. novembrom in 18. decembrom, Francija pa se bo tako morala znajti brez nogometaša, ki je za reprezentanco zbral že 91 nastopov in 11 zadetkov ter ji pomagal do naslova svetovnih prvakov leta 2018 ter zmage v ligi narodov leta 2021.

Za Les Bleus je sicer debitiral že leta 2013 pri vsega dvajsetih letih ter bil eden ključnih členov galskih petelinov na vseh štirih zadnjih velikih tekmovanjih (Euro 2016, 2020 ter SP 2014, 2018).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice