Šport > Nogomet
0 ogledov

Chelseaju spodrsnilo pri Blackburnu

Didier Drogba
1/22
Žurnal24 main
Rdeči vragi iz Manchestra so spet zasedli prvo mesto na lestvici Premier League. Prav tako so zmagali - proti Fulhamu - tudi njihov mestni tekmec City. Chelseaju je spodrsnilo pri Blackburnu.
Članek, galerijo in videe o sobotnem dogajanju v angleški ligi si oglejte tukaj.

Zadnjo tekmo 31. kola sta odigrala Blackburn in Chelsea in se razšla z remijem. Za domače je zadel El Hadji Diouf, za modre pa Didier Drogba. "V drugem polčasu in tudi po izenačenju smo hoteli igrati, a nismo imeli sreče. Naša samozavest je padla, domači pa so pritiskali," je po srečanju dejal Carlo Ancelotti, trener Chelseaja.

Za City se je srečanje proti Fulhamu začelo izvrstno, saj je že v sedmi minuti domačo mežo zatresel Roque Santa Cruz. Njegovo delo ja nadgradil Carlos Tevez s svojim 22. golom v sezoni, ki ga je zabil v 36. mnuti. Fulham se je očitno izpraznil po odmevni zmagi nad Juventusom v Evropski ligi v četrtek. Kljub temu so domači v 75. minuti prišli do 11-metrovke, ki jo je v zadetek pretvoril Danny Murphy in tako so sinje modri trepetali za zmago.

Vrhunci tekme med Fulhamom in Man. Cityjem



Na enem vrhuncev 31. kola Premier League, derbiju med Manchester Unitedom in Liverpoolom, so slavili rdeči vragi, čeprav se zanje srečanje ni začelo obetavno. V peti minuti srečanja je goste namreč v vodstvo popeljal Fernando Torres. Izenačil je Wayne Rooney, ki je v 12. minuti najprej zastreljal 11-metrovko, nato pa vendarle zatresel Liverpoolovo mrežo. Da so tri točke ostale na Old Traffordu, je zasluga J. Parka, ki je zadel v 60. minuti. Z zmago na derbiju se je Manchester znova povzpel na čelo premierligašev.

Vrhunci tekme Manchester United : Liverpool

Premier League, lestvica:

1. Man. United 69
2. Arsenal 67
3. Chelsea 65 (-1)
4. Tottenham 55 (-1)
4. Man. City 53 (-2)
...
18. Burnley 24 (+1)
19. Hull City 24 (-1)
20. Portsmouth 13 (-1)

Premier League, 31. kolo:

Manchester United : Liverpool 2:1 (1:1)
Rooney (12), Park (60); Torres (5)

Fulham : Manchester City 1:2 (0:2)
Murphy (75/11-m); Cruz (7), Tevez (36)

Blackburn Rovers : Chelsea 1:1 (0:1)
E. H. Diouf (70); Drogba (6)

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.